21/12/14

Χαϊκάλη Γκάλη

Ποιος τα πήρε για να ψηφίσει Δήμα;

Τελευταία υπόσχεση Σαμαρά σε βουλευτές: άμα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας θα διευρύνει την κυβέρνηση και με άλλα πρόσωπα. Δηλαδή δεν δίνει πια λεφτά, αλλά υπουργικές καρέκλες. Τους υποσχέθηκε κι εκλογές όχι σύντομα, αλλά προς το τέλος του 2015.Εμείς αναρωτιόμαστε, γιατί έκανε αυτό το τηλεοπτικό διάγγελμα; Αφού απευθύνεται μόνο σε κάποιους βουλευτές.

Το να πάει στις εκλογές η ΝΔ με επικεφαλής Σαμαρά είναι πολιτική αυτοκτονία. Το να κατέβει ο Σαμαράς με εκπρόσωπο την Σοφία Τούβλεψη είναι πολιτική ηλιθιότητα.

Οι εκλογές θα είναι καταστροφή για τον τόπο, δηλαδή για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Η Δεξιά έχει παράξενες σταθερές. Παραστάτης δικηγόρος ο του Αποστολόπουλου ο τύπος που εμφανίστηκε ως συνήγορος του Κασιδιάρη.

Επιτέλους στην πολιτική το χιούμορ το διαχειρίζεται ένας επαγγελματίας. Βαρέθηκα τα αστεία που βγαίνουν από τον αυτοξεφτιλισμό κακομοίρηδων ερασιτεχνών, όπως Γεωργιάδης, Τούβλεψη, Βενιζέλος ή Σαμαράς.

Οι Μητσοτακικοί θέλουν αν φύγει αμέσως ο Σαμαράς από την ηγεσία, κανείς όμως δε θέλει παιδί του Μητσοτάκη αρχηγό. Ούτε καν ο επίτιμος, ο πατέρας τους, μην ξεφτιλίσουν κι άλλο τη μνήμη του. Στη ΝΔ κάνουν σαν το σκύλο με το ποντίκι. Και αναρωτιόμαστε ποιος και γιατί έφαγε το γάτο που τρώει σίγουρα το ποντίκι. Αν το έπαιζαν σαν το σκύλο με τη γάτα εύλογα θα υποθέταμε ότι κυνηγιούνται κάθε που ο ένας βλέπει τον άλλο. Τους ενώνει όμως η εξουσία. Αν το έπαιζαν σαν τη γάτα με το ποντίκι, το μυαλό μας θα πήγαινε ότι κάποιος κάνει τον ψόφιο, κάτι που δε θέλει κανείς τους. Γενικά το παίζουν, αλλά δεν ξέρουμε ποιος κάνει τη γάτα, ποιος το ποντίκι και ποιος το σκύλο. Τον ψόφιο κοριό τον κάνει ο Δήμας, που δεν εννοεί να καταλάβει ότι η πολιτική του καριέρα έφτασε στο απόγειο, μέχρι και υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας τον έκανε και δεν πάει άλλο.

 «Καταψηφίζω τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, δηλαδή απορρίπτω την κυβερνητική πολιτική, ψηφίζω όμως τον υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συνεχίσει η κυβέρνηση να την ασκεί». Άρα, υπάρχει και γενόσημη ψήφος.

Όταν τους διεθνείς οικονομικάρχιδες τους παίζεις στο γήπεδο της πολιτικής χάνουν τ’ αβγά και τα χρυσαβγά. Τώρα οι δανειστές σκέφτονται να εξαφανίσουν από την Ελλάδα 11 Δισ. για να μην τα βρει η επόμενη, η αριστερή κυβέρνηση. Τους τη φυλάει και η Ισπανία και ποιος ξέρει ποια ακόμα χώρα. Η Γαλλία με πιθανή πρόεδρο Λεπέν φεύγει από ΕΕ το ίδιο και η Βρετανία με τον εθνικιστή που έρχεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις.

Τόνι-Μπένι, (ρε μαλάκες) έπρεπε να καταλάβετε τι σας περιμενει και μόνο όταν προσέξατε ότι δεν εξεπλάγη κανείς στην Ελλάδα με την καταγγελία Χαϊκάλη για εξαγορά της ψήφου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: