14/10/14

Δωρεές χάριν εκλογής προέδρου

Αναπτερώθηκε το ηθικό του Αντωνάκεν όταν έμαθε ότι πιθανώς γαλάζιοι επιχειρηματίες έφτιαξαν κουμπαρά για χρηματισμό βουλευτών που θα ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να μην πέσει η κυβέρνησή του και ο ίδιος στην τετραμηνία από σήμερα, αλλά στην τετραετία από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Με τον γνωστό γραφικά επιθετικό του τρόπο ζήτησε από τον Τσίπρα και ονόματα επιχειρηματιών να τους τηλεφωνήσει να τους ευχαριστήσει. Θα τους επιστήσει την προσοχή μην κάνουν το λάθος και πληρώσουν και διάφορους νυν κυβερνητικούς βουλευτές που σίγουρα θα ζηλέψουν και θα ζητήσουν κι αυτοί χρήματα μην τους πούνε και λεβέντες.

«Αν δώσετε στον πρώτο κυβερνητικό», σκέπτεται να τους πει ο Αντωνάκεν, «…θα φτάσει να ζητήσει κι ο Βενιζέλος και  μάλιστα περισσότερα απ’ όσα οι απλοί βουλευτές. Το ίδιο και με τους άλλους εν ενεργεία και πρώην υπουργούς. Θα ζητάνε περισσότερα και οι εν ενεργεία υπουργοί. Και οι επίδοξοι υπουργοί που θα τρέξουν παραγγείλουν ένα δημοσίευμα που τους βάζει σ’ ένα θώκο για ν’ ανεβάσουν την τιμή. Και πού να ξέρατε πόσα θα ζητήσει και ο υποψήφιος πρόεδρος, ο οποίος δε νομίζω ότι θα κάτσει να ξεφτιλιστεί τσάμπα. Αν δώσετε τόσα χρήματα ο λαός θα σκεφτεί ότι μπορούσατε να τα δώσετε και στην εφορία την οποία αποφεύγετε εδώ και δεκαετίες. Κάποιοι θα πουν ότι για να τα δίνετε από κάπου θα τα πάρετε πίσω και τότε δε σας βλέπω καλά αύριο με κάνα Δραγασάκη να σας φοράει κουστουμάκι έκτακτης εισφοράς Δημοκρατίας. Δώστε τους 5-6 μηνών βουλευτικές αποζημιώσεις και αν γίνεται σε είδος, όπως δωροεπιταγές σε σούπερ-μάρκετ που τροφοδοτείτε εσείς, άρματα μάχης ή αντιεροπορικά για τους χρυσαβγάδες, καλά δάνεια από τράπεζές σας, ακριβές διακοπές σε κότερά σας, σε ξενοδοχεία δικά σας ή φίλων σας ή και στο εξωτερικό για να μην τους έχουμε στα πόδια μας να γκρινιάζουν ότι και καλά ο άλλος πήρε περισσότερα και τέτοια, γαμώ το κεφάλι μου ο μαλάκας».

Από το υπουργείο Οικονομικών κάποιων σκέπτονται –όσο κάτι τέτοιο είναι δυνατόν- να φορολογήσουν αυτή την «ενίσχυση βουλευτών».

Πολλοί βουλευταί –κυβερνητικοί και μη- από την άλλη προβληματίζονται. «Εντάξει, ψηφίζουμε και βγαίνει ο πρόεδρος του Αντωνάκη. Πώς θα είμαστε σίγουροι όμως ότι θα μας πληρώσουν μετά και δε θα κάνουν την κορόιδα;»

Οι επιχειρηματίες όμως είναι ανένδοτοι. «Αν θέλετε να σας τα σκάσουμε  προκαταβολικά πρέπει να υπογράψετε απόδειξη και αιτιολογία με ό,τι αυτό σημαίνει για το αβέβαιο μέλλον σας έξω από τις φυλακές. Για το πολιτικό σας μέλλον δεν συζητάμε, γιατί εδώ και μήνες δεν υπάρχει πουθενά να το δούμε να το κοστολογήσουμε».

Απαγορεύτηκε πορεία ημιανεξάρτητων βουλευτών από τη Βουλή στο Μέγαρο Μαξίμου με αίτημα «όχι κάτω από ένα εκατομμύριο δολάρια». Η απαγόρευση έγινε προς αποφυγήν επεισοδίων γιατί ακούστηκε ότι θα πραγματοποιήσουν αντιπορεία και κυβερνητικοί βουλευτές παραπονούμενοι για πιθανή τσάμπα ψήφο τους. Βρέθηκε και πανό «Δεν είμαστε τσάμπα λεβέντες».

Τίτλος που απορρίψαμε
"Τσάμπα θα βγει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: