22/10/14

Μπύρα Σφιγξ

Μάθαμε ότι βρέθηκε η κεφάλα της μιας σφίγγας του τύμβου Καστά. Βρέθηκε με άσχημα κομμένη μύτη, προφανώς θύμα κακού πλαστικού χειρούργου (και όχι χειρουργού, αφού το θέλουμε κακόσημο) της εποχής.
Κατσικόνα και ομοίωση
Η Άννα Παναγιωταρέα ορίστηκε ως εκπρόσωπος και του τάφου του Σπύρου Ζαγοραίου.
Για ποιον χτυπά η καμπάνια;
Ποιος ο επόμενος κυβερνητικός τον οποίο θα πλύνει ο Χατζηνικολάου-λάου;
Τ’ άγιου Φούτσου ενήμερα
Θα ρίξει τις τιμές σούπερ-μάρκετ ο Γιακουμάτος. Ο συνιδιοκτήτης γηροκομείου που….
Ψηφίστε ξανά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Οι Γερμανοί ξανά άρχοντες
Πες τα
Από Ανδρεϊκοί, Παπανδρεϊκοί, ΠΑΣΟΚατζήδες, ΠΑΣΟΚτζήδες και στη Βόρεια Ελλάδα ΠΑΣΟΚτσήδες, φτάσαμε στο ΠΑΣΟΚοι. Αυτοί από το 1981 ανακάλυψαν το ουίσκι Σίβας Ρίγκαλ, το οποίο στην αρχή έπιναν με κόκα-κόλα. Το ΠΑΣΟΚ δε μπόρεσε να τους εξάγει από το σώμα του –ούτε καν να τους φορολογήσει- και πεθαίνει. Ελπίζουμε η αριστερά να έχει απαλλαγεί από τους συντρόφους «αγωνιστές» που από το 1989 ανακάλυψαν ότι εκτός από το Λάντα Νίβα υπάρχουν και γιαπωνέζικα και αμερικάνικα τζιπάκια, τζιπ, τζιπάρες και τα τζιπάρια μας τα μπλε.
Ρίξ’ τα
Είναι σωστό τελικά το «βγαίνουν οι Κασσάνδρες και λένε ότι ….δε θα πάμε καλά…. κ.τ.λ». Κάποιοι λένε ότι είναι λάθος, γιατί οι προφητείες της Κασσάνδρας ήταν μεν δυσοίωνες, αλλά έβγαιναν αληθινές. Άλλοι υποστηρίζουν ότι αυτή η Κασσάνδρα ήταν μία, άρα οι υπόλοιπες μπορεί και να διαψευσθούν. –για την ακρίβεια να διαψευθούν οι (ή στις) προφητείες τους-  Παίζει και το ότι την έκφραση «Οι Κασσάνδρες» την πήραμε από γαλλικά γραπτά. Κατά τη γνώμη μας σωστότερο θα ήταν το «κάποιοι που παριστάνουν την Κασσάνδρα».  Γλυτώνουμε εκτός από την μυθολογική ακρίβεια-συνέπεια και από τον πληθυντικό κυρίου ονόματος, δικαιολογούμε και την ανάγκη του χρήστη του όρου ότι οι «κακοί» θα διαψευθούν, αφού δεν είναι, αλλά παριστάνουν την Κασσάνδρα. Είμαι φοβερός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: