19/10/14

Ό,τι χειρότερο στα χειρότερα

Ξένος επενδυτής από τα Λιόσια
Τίτλος που απορρίψαμε: «Οι χειρότεροι άνθρωποι στη χειρότερη θέση».

Όταν η θέση είναι καλή και ο χειρότερος να την πάρει δεν πολυπειράζει. Η καλή θέση δύσκολα εκθέτει τον κώλο που την πλακώνει. Μια καλή θέση πάντα σου δίνει περιθώρια να κρυφτείς, να πέσεις στα μαλακά, να πουλήσεις τσάμπα μούρη και ό,τι άλλο. Γι’ αυτό άλλωστε και λέγεται καλή. Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε τον χειρότερο άνθρωπο στη χειρότερη θέση και μάλιστα στη χειρότερη στιγμή;

Κακή θέση, ας πούμε, είναι εκείνη του κυβερνητικού εκπροσώπου στα ΜΜΕ. Ο Αντωνάκης Σαμαράς κατ’ αρχάς επέλεξε γι’ αυτήν τον χειρότερο που μπορούσε, τον Σίμο Κεδίκογλου. Όταν κατάλαβε ότι έκανε λάθος έσπασε κάθε ρεκόρ: τον αντικατέστησε με τη Σοφία Βούλτεψη, σαφώς χειρότερη του προηγούμενου χειρότερου. Ποιος μπορεί να φανταστεί τον με αυτή τη λογική αντικαταστάτη της; Ίσως ο κειμενογράφος του Λαζόπουλου, εκτός αν επιλέξει τον ίδιο.

Για κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ επέλεξε τον Άδωνη Γεωργιάδη, που ως ο χείριστος υπουργός Υγείας έκανε τους δεξιούς γιατρούς υβριστές της ΝΔ. Μέχρι και ξύλο έπαιξαν μέσα στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού. Η σχετική πανωλεθρία στις πρόσφατες εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είναι χαρακτηριστική. Πάντως ο Αντωνάκης δεν δυσκολεύτηκε με την επιλογή Άδωνη για οποιαδήποτε θέση, αφού χειρότερος από αυτόν δεν θα ήταν ούτε -όπως κάποιοι ισχυρίζονται- ο Ταμήλος, ο οποίος θα απέπνεε παντού ευθυμία και σίγουρα θα έβγαζε τη ΝΔ από τη θέση της επαράτου Δεξιάς.

Όσο για τον αφελέστατο Μπαλτάκο που τον επέλεξε για γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου; Πιο τρύπια άμυνα στην κρυφή κάμερα του Κασιδιάρη θα ήταν χωνί.

Τις προάλλες ως αντ’ αυτού ο Αντωνάκης επέλεξε τον αντιπολιτευόμενο στον ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Βορίδη. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Ειδικά αυτή η επιλογή προβληματίζει, γιατί μπορούσε να αποφύγει την απουσία του ιδίου από το ξεκίνημα της συζήτησης για ψήφο εμπιστοσύνης.

Δε μπορεί να βάζεις έναν Μητσοτάκη από το Πατριαρχείο διορισμών και συναφών ρουσφετίων ν’ απολύει δημοσίους υπαλλήλους. Όλοι πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα από την πίσω πόρτα θα βάζει διαρκώς δικούς του στη θέση των απολυμένων.

Για τον Παπαμιμίκο που ο Αντωνάκης επέλεξε για γραμματέα του κόμματος μπορείτε να δείτε εδώ πράματα και θάματα και μετά δε θα δυσκολευτείτε να πειστείτε ότι ασχέτως του τι έψαχνε, βρήκε τον χειρότερο. Ούτε εδώ έπεσε έξω.

Μη λέμε πολλά για τον τέως πρόεδρο του ΤΑΪΠΕΔ μακαρίτη Σταυρίδη που τυπικά ο Στουρνάρας διόρισε, η θέση όμως ήταν τόσο σημαντική που έπρεπε να περάσει από τον Αντωνάκη, έτσι αυτός ουσιαστικά τον επέλεξε. Θυμίζουμε, στις συνεντεύξεις τύπου που έδινε ο Σταυρίδης και τις ραδιο-τηλεοπτικές εκπομπές με καλεσμένο την αφεντομουτσουνάρα του δεν έμενε άντερο από το γέλιο με όσα απίθανα πέταγε στον αέρα. Θα προτείναμε τα ψεύτικα γέλια των αμερικάνικων σίριαλ ενός χώρου. Αυτό δεν είναι τίποτα. Αμέσως μετά την «παράδοση» του ΟΠΑΠ στον Μελισσανίδη ο Σταυρίδης πήγε στο εξοχικό του στην Κεφαλονιά με το ιδιωτικό αεροπλάνο τού παραπάνω και κατά τη διάρκεια της πτήσης έστειλε με περηφάνια φωτογραφία του από εκεί και όλη την πληροφορία σε φίλο του ιδιοκτήτη εφημερίδας του νησιού. Ούτε αυτό είναι τίποτα μπροστά το ότι του έδωσε και την άδεια να δημοσιεύσει στο σάιτ της εφημερίδας του, πριν καν προσγειωθεί- τη φωτογραφία με λεζάντα το μήνυμά του.

Να θυμηθούμε τον Ιωαννίδη που με την υποψηφιότητά του έκανε νοικοκύρη τον Τζιτζικώστα; Ή την επιλογή Κουμουτσάκου που έκλεισε το σπίτι του Σγουρού; Τον νεοδημοκράτη Αρβανιτόπουλο που επέλεξε για υπουργό Παιδείας και τον «παραίτησε» επειδή αυτός στις εκλογές είχε πάει με τον ΠΑΣΟΚο (α)Μόραλη; Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλοι χειρότεροι στη χειρότερη κάθε φορά και από κάθε άποψη θέση, αλλά δεν είναι ανάγκη να τους αναφέρουμε, ας μας συγχωρέσουν γι’ αυτό. Μην πούμε για τον ΕΝΦΙΑ που είναι παρασάγγας ο χειρότερος φόρος, αφού παίρνει τα σπίτια των νοικοκυραίων που αποτελούν τη θεμελιώδη των βάση ψηφοφόρων της ΝΔ. Πώς θα λέγαμε, «Τη θεμέλιο λίθο κατακέφαλα».

Η ίδια η ΝΔ στη σημερινή χειρότερη εποχή, επέλεξε τον χειρότερο που μπορούσε για τη χειρότερη εξαιτίας συγκυριών θέση, τη θέση του πρωθυπουργού. Απορούμε πώς θα καταφέρει να βρει χειρότερο για αντικαταστάτη του. Και θα τον βρει.

Κατακλείδα
Για τον Βορίδη: Μάκη, Ταβόρ, ήδη σπας ρεκόρ. Χειρότερος του Άδωνη με όλα τα κομφόρ, βουλιάζεις τον Τιτανικό και με μισό μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: