13/10/14

Από τη ζωή των Βερολινοφρόνων

Το Βερολίνο εξετάζει Σχέδιο Β’ με ΣΥΡΙΖΑ. Οι μονόδρομοι μαράνανε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
ΤΟΥΒΛΕΨΗ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ απολογείται μετά τη δεινή ήττα του στη Βουλή». Πράγματι, η ψήφος Νικήτα Κακλαμάνη υπέρ της κυβέρνησης ήταν αναπάντεχη.
ΣΥΡΙΖΑνάρχας
Μπατσόνια, νομίζετε ότι άμα βγουν οι αριστεροί θα σας μειώσουν τους μισθούς; Τι βαράτε τότε;
Η ΠΟΣΠΕΡΤ…
…την πέφτει στον ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιό του επαναλειτουργίας της ΕΡΤ. Για όσους ξέρουν πρόσωπο και πράγματα η ενόχληση της ΠΟΣΠΕΡΤ βοηθά πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εμπολίδης
Ιστορικοί και γιατροί εξετάζουν και πλακώνονται εδώ και δεκαετίες αν ο λοιμός που σκότωσε τη Δημοκρατία του –αυταρχικού- Περικλέους ήταν από τον ιό Έμπολα. Ελπίζουμε αύριο να μην εξετάζουν άλλοι ιστορικοί τον Έμπολα ως υπεύθυνο για την υπουργία Βορίδη.

Ο Περικλής Ξανθίππου και Αγαρίστης, σύζυγος Ασπασίας πέθανε από τον λοιμό το 429 π.Χ. κι έμεινε ως σπάταλος για έργα βιτρίνας όπως ο Παρθενών με χρήματα των συμμάχων του τότε ΝΑΤΟ, της (Παν)Αθηναϊκής Συμμαχίας. Τουλάχιστον εκείνος δεν τους τα έπαιρνε για να τους δίνει όπλα δικής του κατασκευής.

Για να κλείσουν τα στόματα με τις κακές γλώσσες, που τον λένε κοπανατζή, ο Αντωνάκης σκέφτεται να στήσει αντίσκηνο στην ταράτσα της Βουλής. Δε νομίζουμε ότι συμβολικά τον συμφέρει αυτή η κίνηση. Όχι πώς θα πουν κάποιοι ότι την έκανε ταράτσα, ούτε ότι θα τον κοροϊδεύουν με το «ταράτσα κι απομόνωση» του Σαββόπουλου για το ξύλο που έτρωγαν οι αντιστασιακοί επί Χούντας στην ταράτσα του κτηρίου της Μπουμπουλίνας. Να, επειδή στην ταράτσα της Βουλής υπάρχει ελικοδρόμιο.

Ο Αντωνάκης θα μαζέψει τους 180 που απαιτούνται για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας πριν τις εκλογές. Μετά αρκεί και η σχετική πλειοψηφία. Στη συλλογή ψήφων προστίθενται κι εκείνη του Ρουσσόπουλου, του Βουλγαράκη και του Παυλίδη.

Η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας είναι οικονομικά συμφέρουσα. Αρκεί κι ένα εκατομμύριο € για εξαγορά ψήφων βουλευτών. Θα χρειαστούν δηλαδή 180 εκατομμύρια €, αφού θα ζητήσουν και οι κυβερνητικοί βουλευτές, μην τους πουν και λεβέντες.

«Αν όμως χρειαστεί να πάμε σε πρόωρες εκλογές ώστε να εκλέξει η νέα Βουλή πρόεδρο της Δημοκρατίας», λέει ο Αντωνάκης, «…θα χρειαστούν πολύ περισσότερα χρήματα κάτι που θα γονατίσει την οικονομία της χώρας. Θα πρέπει να κερδίσουμε την πλειοψηφία. Βάλε ότι κάθε οικογένεια θα απαιτήσει τουλάχιστον 50-100 χιλιάδες € για να ψηφίσουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Άρα η άρνηση ΣΥΡΙΖΑ να εκλέξει πρόεδρο αυτή η Βουλή είναι επιζήμια για το κράτος, την Ευρώπη, το ΔΝΤ και τη Μέρκελ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: