12/10/14

Κυβέρνηση ειδικού καιροσκόπου

Πηγαίνουμε για πρόεδρο της Δημοκρατίας εθνικής ενότητας ή ειδικού σκοπού; Ο πρόεδρος θα είναι ειδικού σκοπού ή η Δημοκρατία; Εθνική ενότητα δε μπορεί να έχουμε όταν κάποιοι είναι με τους Γερμανούς που είναι φίλοι τους.

Το ερώτημα που βασανίζει τη Μέρκελ είναι ένα και ομαδικό: «Έχουμε κυβέρνηση ειδικού Σαμαρά ή ειδικού Βενιζέλου; Και σε τι είναι ειδικοί;»

Οι χουντικοί νέας κοπής προτείνουν κυβερνήσεις ειδικού σκοπού. Μια κυβέρνηση στην Αθήνα με ειδικό σκοπό τη μείωση τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Μια κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη με ειδικό σκοπό την αναγνώριση των Σκοπίων. Κυβέρνηση ειδικού σκοπού και στην Καλαμάτα για τους υδρογονάνθρακες και τα υπόλοιπα θαλασσινά. Κυβερνητικούς έχουμε εκτός από τους Υδρογόναν και τους άλλους Θράκες. Κυβέρνηση ειδικού σκοπού και στη Θράκη με σκοπό τη λειτουργία της εκεί Ειδικής Οικονομικής Ζώνης. Κυβέρνηση ειδικού σκοπού και στην Κρήτη με σκοπό τη νομιμοποίηση της οπλοχρησίας και της ζωοκλοπής.

Εθνική ενότητα είναι η συνεργασία μεταξύ αυτών των κυβερνήσεων ειδικού σκοπού. Ποιος είναι όμως σκοπός και πού είναι η σκοπιά. Θα έχουμε κυβέρνηση ειδική και στα Σκόπια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: