22/9/14

Ο κομισάριος κι ο κομισιονάριος

Από 28/06/2012

Ίδιο νόημα μεταφέρουν και οι δύο λέξεις με μια διαφορά δεκαετιών. Όπως ο ταγματα(σφα)λίτης και ο Χρυσαυγίτης. Την επιτροπή, την κομισιόν των γαλλόφωνων, τη γράφουν κομίτι τ' αγγλικά λεξικά και τη θεωρούν κομήτη στα ελληνικά.
ΕΥΡΩΠΗ
Οι κομισιονάριοι θα συνεδριάζουν από δω και μπρος όχι στις βαρετές Βρυξέλλες, αλλά στην πολύβουη Αθήνα, για να προστατεύσουν τα ελάχιστα (ναι, ελάχιστα) χρήματα που μας δάνεισε η Γερμανία τους.
ΠΑΡΗΦΑΝΑ ΧΡΕΗ
Η προεκλογική (επανα;)διαπραγμάτευση του Μνημονίου πετάχτηκε μετά τις εκλογές στα σκουπίδια επειδή περήφανα «Η εθνική ανεξαρτησία δεν παζαρεύεται». Τη δίνουμε όσο-όσο.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Μισοάδειο το ποτήρι, μισογεμάτο, δεν μ’ ενδιαφέρει. Το πίνω.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
-Τι κοινό είπαμε έχουν καύσων και καψόνι;
-Εσάς, κυρία Μέρκελ.
ΛΙΓΑ ΨΙΧΟΥΛΑ Ο ΑΡΑΠΗΣ
Ο Σαμαράς είναι ο ζητιάνος της Ευρώπης. Δεν ζητάει όμως τα λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά από τους Έλληνες. Ως φοροεισπράκτορας της Τρόικας μας ζητά τα 11,5 δισεκατομμύρια € που με τη δημιουργική λογιστική έγιναν 13,5 για το εσωτερικό 11,5 για το εξωτερικό. Και για να πούμε κι εμείς την κατακλείδα μας, ο Σαμαράς είναι ζητιάνος εσωτερικού. Η εξυπηρέτηση του μνημονίου δεν οδηγεί φυσικά σε καμία λύση, αλλά διαμορφώνει τους συντελεστές στο στοίχημα, για το πότε θα γίνουν ξανά εκλογές.
ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ
Ενημέρωση Σαμαρά σε Κουβέλη-Βενιζέλο: Δεν έφαγα πολύ βρισίδι, παιδιά, γιατί μιλάω τόσο καλά τα Αγγλικά που τις πρώτες δύο ώρες η Μέρκελ νόμιζε ότι ήμουν απεσταλμένος του Ομπάμα για την επερχόμενη επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Συρία. Ακόμα και τότε με μπέρδευε και μ’ έλεγε σκυλάραπα, τι να σε πω, μαύρε μου και Ομπάμα. Όταν με πήρε είδηση, από Ομπάμα έγινα ο Μπάμιας.»
ΑΝΤΩΝΑΚΗ
…η Μέρκελ σ’ έλεγε καψερό εξαιτίας των πυρκαγιών;
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
…είναι καταδικασμένη. Γιατί λοιπόν να παίρνουμε τα φάρμακα τσάμπα; Τα ταμεία δεν θα μας επιστρέφουν λεφτά για φάρμακα που πληρώνουμε, απλώς στο τέλος του χρόνου θα υπολογίζεται το ποσόν ως αφορολόγητο.
ΠΑΙΔΕΙΑ
Με πολλές (όχι οριζόντιες) περικοπές βγήκαν οι βάσεις για ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ακόμη απορούμε. Γιατί τα παιδιά θέλουν να μπουν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ; Χωρίς πτυχίο δε μπορείς να μπεις ούτε σε λίστα ανεργίας; Πάντως, όσο πιο επικίνδυνο γίνεται το επάγγελμα του αστυνομικού και όσο ρίχνουν τους μισθούς των αστυνομικών, τόσο ανεβαίνει η βάση εισαγωγής στις σχολές τους. Από αυτό συμπεραίνουμε ότι σίγουρα δεν είναι και οι πιο Αϊνστάιν.
Η ΔΗΜΑΡ
…του Κουβέλη είναι ο νεροΚουβελητής στο μύλο της αντίδρασης που θα έλεγε και το κόμμα όταν ζούσε.
ΑΛΗΘΕΙΑ
…γιατί Πασοκτζήδες πολιτικοί και Νεοδημοκράτες έπαψαν πια να χρησιμοποιούν ως εισαγωγή για κάθε τους παρέμβαση το γλείψιμο στην Αλέκα; Δεν ακούω πια το «Η κυρία Παπαρήγα είναι πολύ σοβαρή πολιτικός κ.λπ» Επειδή τώρα η διάσπαση της αριστεράς και του συνδικαλιστικού κινήματος που τους προσέφερε η κυρία Αλέκα δεν τους ησυχάζει, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν σίγουρα θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές. Αλέκα μου, όσο χρειάζονταν αυτό που τους προσφέρεις σε είχαν κορώνα στο κεφάλι τους, τώρα σε ξέχασαν.
ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
-Γιατί οι ταγματασφαλίτες του Μιχαλολιάκου ορμάνε σε μετανάστες και όχι στους Τροϊκανούς;
-Ο Ελληναράς ορμάει σ’ αυτούς που καταφέρνει.
ΑΛΕΚΑ ΜΟΥ
…εσύ ίδρυσες πρώτη τάγματα ασφαλείας για την προστασία π.χ. της απεργίας της Πανελλήνιας Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στο λιμάνι του Πειραιά, όταν στα πλοία της γραμμής δεν υπήρχε κανείς απεργός, ούτε καν μέλος της ΠΕΜΕΝ, αλλά οι φοιτητές «ταγματασφαλίτες» σου δεν επέτρεπαν τον απόπλου. Γι’ αυτό δεν τα πολυρίχνεις στον Μιχαλολιάκο. Μην ξεχνάμε ότι δάσκαλος του Μουσολίνι που φόρεσε πρώτος στο λαό του στρατιωτικές στολές και τον έβαλε να παρελαύνει ήταν ο Στάλιν.
ΕΦΟΡΙΑ ΑΝΝΑ ΣΤΟΠ
Πρέπει να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Εμείς και κανείς άλλος είμαστε αυτοί που θα διορθώσουν την εφορία. Θα της πούμε: «Εφορία, άμα δεν κάνεις περικοπές και δεν κόψεις τις σπατάλες με φοροκλέφτες δεν θα σου δώσω τη δεύτερη δόση και θα χρεοκοπήσεις και θα σε βγάλω από την ευρωζώνη και θα σε πληρώνω τους φόρους σε δραχμές.» Εκεί να δεις την εφορία να τρέχει και να μη φτάνει. Χου! (περήφανο)
ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ
- Στη φωτογραφία δίπλα σου ποια είναι αυτή η χοντρή;
-Τι έτερό μου τρις-ήμισυ.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ
Αναστήθηκε μετά από 15 χρόνια γιαγιά, νυν προγιαγιά, η οποία απαιτεί από το κράτος τις συντάξεις της που δήμευσε το κράτος από το γιο της που τις εισέπραττε μετά τον πρώτο και όχι τελευταίο θάνατό της.
ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΡΑ 
Γιατί να είμαστε κι οι δυο αισθηματίες / γιατί να μπλέκουμε σε παλιοϊστορίες / αφού στον κόσμο λιγοστές ειν’ οι κυρίες / γιατί να είμαστε λοιπόν αισθηματίες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: