9/9/14

Για μια χούφτα μνημόνια

Πράγματι, οι δανειστές δεν έχουν σκοπό να σκιστούν προκειμένου να παραμείνει πρωθυπουργός ο Αντωνάκης με δραγουμάνο τον Μπένι και κυρία των τιμών την Τούβλεψη. Προτιμούν τα σίγουρα χαρτιά, ένα τρίτο μνημόνιο που θα δεσμεύει και την επόμενη κυβέρνηση που μέχρι να το καταργήσει βλέπουμε και μετά βλέποντας και κάνοντας.
Αντίλογος
Τελειώνουν τα μνημόνια, αφού φεύγουν ο Σαμαράς για το πατρικό του πίσω από το Μαξίμου και ο Βενιζέλος για τον εισαγγελέα. 
Μπηχτή
Οι 460 εφαρμοστικοί μνημονιακοί νόμοι δεν φεύγουν μόνοι τους.
Γκίγκας
Αυτοί είναι οι φόροι που καλείστε να πληρώσετε. Αν τους θεωρείτε άδικους και δεν μπορείτε να είστε συνεπείς έχουμε και χειρότερους.
Ζώδια: Καρκίνος
Ο φερόμενος ως υπουργός Υγείας Βορίδης κόβει τις δωρεάν εξετάσεις πρόληψης του καρκίνου. Αν είστε μαζόχες και θέλετε να το μάθετε και να μαραζώνετε στην πίκρα σας πληρώστε από την τσέπη σας.
Παλιά πουτάνα
Αν βρείτε ένα νόμο Σαμαρά-Βενιζέλου που θίγει πλούσιους θα κάτσω να περάσουν από πάνω μου δυο τραίνα φαντάροι.
Προτσές
Δουλειά δε έχουμε, λεφτά δεν έχουμε, προοπτική δεν έχουμε, κανένα επίδομα δεν έχουμε, σε λίγο ούτε σπίτι δεν θα έχουμε, νομίζω είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσει τη χώρα η αριστερά.
Αμφίλογος
Πριν από λίγο βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης χαρτονόμισμα 50 ανατολικών μάρκων, μάλλον έπεσε από τον Αντωνάκη όταν επισκέφθηκε το χώρο για να πάρει λίγη αίγλη από τον Μεγαλέξανδρο που σίγουρα δεν τάφηκε εκεί, αλλά πάλι σίγουρα θα ζήλευε τον τάφο. Το χαρτονόμισμα είναι μάλλον αναμνηστικό από τη Μέρκελ. Σε λίγο θ΄ αποκτήσει ιστορική αξία. Και το 50μαρκο Ανατολικής Γερμανίας και η Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: