17/9/14

Εγώ Βατικανώ - Εγώ Βατικανώ

(Σα να λέμε, "Εδώ Βατικανείο, εδώ Βατικανείο")
Πάρε κόσμε
Ο Γκικ ντε Χαρντουμπέλ κοστολογεί τα μέτρα ΣΥΡΙΖΑ σε 27 δισ. Ευρώ. Εγώ θα πάρω από Τσίπρα που τα δίνει 11 δισ. φθηνότερα. Κορόιδο είμαι;
Τράπεζες με καλή εθνική κάλυψη
Η σχετική δήλωση Σαμαρά σε βουλευτές του από το εντευκτήριο της Βουής έπιασε τόσο στην αγορά. Νέα διαφήμιση τράπεζας: (όπως στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που μάχονται για το καλό σύστημα κεραιών τους) «Εμείς θα έχουμε χρήματα σε όλη την Ελλάδα και μετά την εκλογή Τσίπρα». (Σίγουρα οι τράπεζες θα συνεχίσουν να μην έχουν ούτε μία δραχμή στα θησαυροφυλάκια)
Από Ρο
Υπάρχουν νόμοι στο όνομα υπουργών όπως νόμος Κατσέλη για χρέη στις τράπεζες, νόμος Πεπονή για προσλήψεις στο Δημόσιο, μέσω ΑΣΕΠ, γιατί να μην υπάρχουν και ονόματα υπουργών σε φόρους; Γιατί ο ΕΝΦΙΑ να μη λέγεται «φόρος Χαρδούβελη» πρώην «φόρος Στουρνάρα»; Γιατί να μη λέμε και επίσημα «το χαράτσι Βενιζέλου»;
Φορολογικά ταξίδια
Για να εκδόσεις εισιτήριο ακτοπλοϊκών, αεροπορικών σιδηροδρομικών ή και οδικών γραμμών ΚΤΕΛ υποχρεούσαι να έχεις τραπεζικό λογαριασμό. Για να δοθούν χρήματα από εκεί πρέπει να μη χρωστάς στο δημόσιο.
Μεταφυσική αναμονή
Όποιος πεθάνει και χρωστάει στο δημόσιο θα μείνει άταφος μέχρι πιθανώς οι συγγενείς να τον ξεχρεώσουν.
Παρακράτηση τέκνων
Όποιος κάνει παιδί και χρωστάει στο δημόσιο δεν θα παίρνει το σπλάχνο του που θα παραμένει στο μαιευτήριο και θα χρεώνει τους γονείς μέχρι την εξόφληση των χρεών στο δημόσιο.
Χρέη ποδαράτα
Αν σε σταματήσουν για οδικό έλεγχο και διαπιστωθεί ότι χρωστάς στο δημόσιο, σου κατάσχεται το όχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: