22/9/14

Σιγά μη μπληρωθώ

Το μελετά ο Αντωνάκεν. Τoυλάχιστον τα sos
Ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι έγιναν ένα με την εφορία. "Σιγά μην πληρωθώ" λένε και οι ναι μεν και η αλλά. Μέχρι τώρα δεν πλήρωναν στην εφορία οι πλούσιοι και οι κακοί άνθρωποι. Τώρα δεν πληρώνουν ούτε οι φτωχοί και οι εν γένει καλοί.

-Μαμά, ποιος είναι αυτός δίπλα στον Τσίπρα;
-Ο Πάπας, παιδί μου.

Βενιζέλος: Βατικανιώτισσες, Βατικανιώτες, ο Τσίπρας δε θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τις μη ορθόδοξες εκκλησίες. Μην τον δεχτείτε.
Πάπας: Το διαψεύδω.
Σαμαράς: Ο Πάπας θα κάνει το Βατικανό Αργεντινή.

Ο Αντωνάκεν νομίζει ότι προηγείται και ζητάει από τη Μέρκελ να σφυρίξει τη λήξη του μνημονίου.

Ο Αντωνάκεν απειλεί τη Μέρκελ, ότι αν δεν τον υποστηρίξει θα της στείλει τον Τσίπρα.

Τι ήθελε να πάει στο Βερολίνο ο Αντωνάκεν; Η Μέρκελ του επέβαλε νέο όρο. Όσο πέφτουν οι πωλήσεις γερμανικών προϊόντων στην Ελλάδα τόσο θα μπαίνουν ισοδύναμα μέτρα υπέρ των Γερμανών βιομηχάνων. Και αυτό δεν είναι το μόνο που θα «κερδίσει».

Σύμφωνα με τον γερμανικό ορντοφιλελευθερισμό* με αυστηρό κρατικό έλεγχο πρέπει να αυξηθεί η ανεργία. Άρα ο Σαμαράς στο Βερολίνο δεν πηγαίνει σαν καλός μαθητής. Επίτηδες το κάνει για να τον αφήσουν στην ίδια τάξη, δηλαδή στο Μαξίμου. Ο Αντωνάκεν δεν θέλει ακόμα να προαχθεί σε τραπεζικό υπάλληλο.
* Τον λέμε και οντρο-χοντρο-φιλελευθερισμό ή κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό

Πολιτογραφημένος Σαμαράς, στα δύσκολα Θαμαράς, στα λόγια Σαματάς, στο ταψί Σαμπαράς, στους δρόμους Σαβαράς, στο φινάλε του αγώνα Σαμαράουτ.

Ο ΚΚΕτσούμπας ακάθεκτος. Απειλεί το δημόσιο χρέος με διαγραφή.

Στις 23 Σεπτεμβρίου το νέο δεκάευρο. Θα στηθώ σε καμιά τράπεζα να το δω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: