25/9/14

Ενδειακυβερνητικό ντέρμπι

Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι, ξεκινά το ΜΕΓΚΑ ντέρμπι των κατά λάθος αντιπάλων που έχουν κοινή έδρα το γήπεδο Μαξίμου Καραϊσπάστης και βγαίνουν στην Ευρώπη ως μία ομάδα. Τα σύννεφα απειλητικά στον ουρανό ετοιμάζονται να υλοποιήσουν το περιεχόμενό τους, βρέχει μέσα κι έξω απ’ το γήπεδο και σέντρα.

Κατεβαίνει ο Σαμαράχ, συγνώμη κάποιος μου πάτησε το πόδι, ο Σαμαράς κατεβαίνει κουτρουβαλιστί από τον τύμβο με τον Μεγαλέξανδρο στα πόδια, φοβάται ότι η θέση του δεξιού μπακ στην ενδεκάδα προκαλέσει Αδ-όνειδος και θα κάνει ζημιά στην καριέρα του και, ναι, δεν προσέχει και πέφτει στο λάκκο της Μέρκελ που εκείνος έσκαψε, τόσο ευρύχωρο προς τιμήν της που χωράει και τον ίδιο και τον εξαφανίζει τελείως.

Δεν υπάρχει προπονητής για αλλαγή και η μπάλα σκάει στα πόδια του Βορίδη που πασάρει δεξιά χάπια στον Καραμανλή, ο οποίος πονηρά αφήνει τη μπάλα στον Βενιζέλο, ο οποίος αποδοκιμάζει τον κόσμο, φωνάζοντας απειλητικά «Μα-ξί-μου-Μα-ξί-μου», ο κόσμος απαντά «Μα-ξί-σου-Μα-ξί-σου». Χαλάει η ατμόσφαιρα του αγώνα, κυρίες και κύριοι, ακούγονται αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των ομάδων το παιχνίδι σταματά και οι παίκτες τσακώνονται μεταξύ τους, αλλά προσεκτικά μη δεχτούν κάρτα, δηλαδή συμπαίκτες τσακώνονται με συμπαίκτες.

Μες στην αναμπουμπούλα, ο Χαρδούμπεης παίρνει τη μπούλα, συγνώμη τη μπάλα και τη χώνει στις τσέπες του, συγνώμη, τη χρεώνει στις τσέπες των φτωχών πλην όμως τιμίων, οι οποίοι  του πετάνε στο κεφάλι όχι κέρματα, αλλά φόρους σε κέρματα χωρίς να ζητούν απόδειξη. Όμως κάτι ψάχνει ο διαιτητής, μάλλον τη μπάλα που δεν βρίσκεται και δε μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι, γιατί αν δε βρεθεί η μπάλα δε μπορεί να μπει δεύτερη στο αγωνιστικό χώρο που θα έλεγε και ο Σεφτελής.

Κομφούζιο όπως καταλαβαίνετε επικρατεί στο γήπεδο, οι θεατές στις εξέδρες παλεύουν απεγνωσμένα να κάνουν ζάπινγκ και ν’ αλλάξουν κανάλι, αλλά δυστυχώς βλέπουν τον αγώνα ζωντανά από τις εξέδρες και κάτι τέτοιο είναι, όπως καταλαβαίνετε, λίγο δύσκολο. Ο Ευρωπαίος διαιτητής σηκώνει και δείχνει κόκκινη γραμμή, συγνώμη, κόκκινη κάρτα στον Χαρδούμπεη, ο οποίος δείχνει να μην πτοείται και να μην σηκώνεται να φύγει βλέποντας μάλιστα την κάρτα σηκωμένη, δείχνει στον διαιτητή ένα δήθεν πουλάκι, του τραβά την προσοχή και στο σώβρακο, ρίχνει ύπουλα ένα φόρο υπέρβασης ορίου στο διαιτητή, ο οποίος τον τρώει με μια χαψά στο καλάμι και πέφτει κάτω σέκος.

Ο Χαρδούμπεης αποβάλλεται, οι οπαδοί ανησυχούν γιατί θα λείψει τρεις αγωνιστικές και ποιος ξέρει τι έχει να κάνει μέχρι τότε εις βάρος τους. Ο κόσμος όμως κάτι ξέρει και τραγουδά «Σήκωσέ το, το Φι-πι-ά σου να χαϊδέ-να χαϊδεύεις τα βυζιά σου». Οι πιο θερμόαιμοι από την εξέδρα του καναπέ τους πετούν συνθήματα στον αέρα και στη σέντρα του γηπέδου ζητώντας τα λεφτά τους πίσω ξανά εκλογές μπας και δούνε κάνα γκολ, για να μη βαριούνται και να μην τους βαράνε. Όμως, οοοοο, ο μέσα δεξιά μεσαίος παίκτης Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε, ναι, άρχισε να απολύει συμπαίκτες του δείχνοντάς τους κόκκινη και πιστωτική κάρτα αντί ταμείου ανεργίας για να είναι συνεπής με τις οδηγίες που έλαβε από την τρόικα πριν τον αγώνα.

Όμως τη μπάλα την παίρνει ο Λοβέρδος και κατεβαίνει ασταμάτητος στις πανελλήνιες εξετάσεις, ναι, κανείς δεν τον μαρκάρει φοβούμενος μην του μηδενίσει την κόλλα, έτσι ο Λοβέρδος πηγαίνει προς την περιοχή της ομάδας του, όπου τερματοφύλακας είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, κανείς δε σκέφτεται να τον κόψει ούτε φυσικά αντίπαλος, αλλά ούτε και συμπαίκτης του και τώρα τετ-α-τετ με τον Σταύρο και κυρ-Σταύρο τερματοφύλακα της ομάδας του από διπλανά γκολπόστ, ετοιμάζεται ο Λοβέρδος να σουτάρει ή να σκοράρει, αλλά, ναι, αλλά, τι έγινε; Πέφτει κάτω, γιατί σούταρε κατά λάθος τον επιθετικό συμπαίκτη του Σκανδαλίδη και, αν είναι, δυνατόν, ο διαιτητής με την πατερίτσα σφυρίζει πέναλτι.

Ο Σκανδαλίδης μάλλον δεν κατάλαβε και ξεκινά κούρσα από τέρμα του στο κέντρο μία προς τα αριστερά, δύο προς τα δεξιά, αλλά η μπάλα πού είναι; Δεν είναι στα πόδια του, δεν τον μαρκάρει κανείς γιατί ο Σκανδαλίδης κάνει απλώς τζόκινγκ μπας και γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά τρακάρει μετά του Αδ-Όνειδος ο οποίος έτρεχε να βγάλει τα λεφτά του από την τράπεζα επειδή ένας θεατής του έκανε πλάκα ότι βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κουβέλης τώρα στην άλλη άκρη του προεδρικού μεγάρου δέχεται από το πουθενά και από αριστερά σέντρα, αλλά η μπάλα περνάει σίρριζα από δίπλα του και ναι, τι γίνεται εδώ; Ο ακραίος αριστερός οπισθοφύλαξ ΚΚΕτσούμπας μαρκάρει τον συμπαίκτη του Λένιν για τον οποίο πιστεύει ότι ζει, τον μαρκάρει με πυρωμένη βέργα των καουμπόηδων με την οποία μαρκάρουνε γελάδια. Τώρα ο Σαμαρά Πασά μέσω του Μουλάδωνη και του Βελιγκίκα Χαρδούμπεη δέχεται πάσα από τον Μπαλτάκ Πασά, κατεβαίνει ρηχά δεξιά, ενώ κροτίδες από τις κάμερες και τα κανάλια σκάνε στον αγωνιστικό χώρο και τα μυαλά στο τζαμί.

Κοτσαμπάσηδες κοτσαμπατζήδες παρακολουθούν τον αγώνα από τα παράθυρα, τα τηλεοπτικά, καπνογόνα και πυρκαγιά στο γκαζόν διακόπτει εκ νέου την εξέλιξη του αγώνα, κανείς δε βλέπει προς τα πού κλωτσάει, γι’ αυτό κλωτσάει και κλαδεύει ο ένας τον άλλο, ενώ φωτιά στην κυριολεξία πήραν οι κερκίδες, ο Γιακουμάτ Αγάς λέει ότι τη φωτιά την έβαλε ο Ναζιστής Μπέης, συμφωνεί η Σουλτάνα Ντόρα Χότζα, αλλά είναι αντίπαλη, όμως ναι, παίρνει την πάσα από την κόκκινη γραμμή της διαπραγμάτευσης ο Τσομπάν Σαμάρ βγαίνει στη Συγγρού, σκέφτεται να σουτάρει ή να μη σουτάρει, όλοι του φωνάζουν «σουτ», έτσι αυτός δε μιλάει στη Μέρκελ και για σιγουριά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Ακούμε για αυτογκόλ. Αλλά σε ποιο τέρμα μπήκε η μπάλα να δούμε και θα καταλάβουμε… Ελπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: