21/9/14

Δεν γουί σέικ Μπερλίν

Τον είδα τον Αντώνη / τον είδα ψες αργά / να μπαίνει στη βαρκούλα / να πάει στην ξενιτιά. (Έχει να τραβήξει πολύ κουπί)

«Όχι άλλα μνημόνια», είπε ο Αντωνάκεν στη Μέρκελ, η οποία ακόμα γελάει. «Αντωνάκεν μου», του απάντησε η Μέρκελ, «..δεν θα βάλω στη Γερμανία μνημόνιο, στην Ελλάδα θα το βάλω. Τι σε νοιάζει;»

«Καλά», είπε τότε ο Αντωνάκεν. «Βάλτε μας και τρίτο μνημόνιο και τότε θα δείτε πώς τα σκίζω». Η Μέρκελ ακούγοντας αυτό αμόλησε τα σκυλιά να χαρούν κι αυτά την επίσκεψη του Αντωνάκεν.

Ο Σαμαράς δε θα φέρει από το Βερολίνο παροχές, θα φέρει όμως γραμμή για τη συνέχεια του υπέροχου ταξιδιού μας στην κρίση: κι άλλες θυσίες για να μην πάνε χαμένες οι προηγούμενες. Οι φτωχοί ακόμα φτωχότεροι και όσο γίνεται περισσότεροι φτωχοί. Οι πλούσιοι όσο γίνεται περισσότερο πλούσιοι και 5-6 περισσότεροι.

Ο ακάθιστος Αντωνάκεν θα προτάξει το στήθος του με θάρρος, δε θα κάνει βήμα πίσω, θα πηδήσει το τείχος και θα επιστρέψει σίγουρα από το Βερολίνο, ό,τι και να του πει η Μέρκελ. Αυτό αποτελεί άλλη μία σημαντική κατάκτηση της πατρίς.

Ο Αντωνάκης μας διαβεβαίωσε ότι μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά δεν ξεκαθάρισε ακόμη σε ποιον πλανήτη και γύρω από ποιον αστέρα.

Ο Χαϊρδούβελης επιμένει ότι το χρέος (και οι χρεώστες) είναι βιώσιμο.

Και του χρόνου Σαμαράς και του χρόνου Βενιζέλος. Προτιμάτε Ντόρα και Χρυσοχολίδη;

Να δώσουμε κι ένα δίκιο στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, όλα στην Ελλάδα πάνε μια χαρά. Άσχημα περνάνε μόνο οι φτωχοί, οι νεόπτωχοι, οι μικροί και οι μεσαίοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: