2/9/14

Παριζιάνα Κυβέρνηση

Βλαχοπούλα Κυβέρνηση
Σε όλες τις πόλεις και τα χωριά κέφι ατελείωτο. Από τα καπηλειά, τις στάνες και τα δημόσια ουρητήρια ακούγονται ελπιδοφόρα εθνικά τραγούδια όπως, «Ραντεβού στο Παρίσι», «Παρίσι και πάλι Παρίσι», «Το πιο όμορφο ταγκό /το ταγκό /το ταγκό /το ταγκό του Παρίσι». Στη ΓΣΕΕ προχωράμε πιο επαναστατικά: «Στο Παρίσι μες στο κέντρο /φύτρωσε καινούργιο δέντρο /έχει πράσινα τα φύλλα / κι ολογάλαζα τα μήλα». (Δε μας χέζεις, ρε Στουρνάρα)

Η Τρόικα ισχυρίζεται ότι θ' αντισταθεί σθεναρά στις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. «Δεν θα πάμε σαν το σκυλί στ' αμπέλι» φέρεται να δήλωσε τροϊκανός με την ουρά στα σκέλια. Όλα τα κοπρόσκυλα της πόλης ξεράθηκαν στα γέλια.

Ο Βαγγέλας ο Βενιζέλος φέρεται να δήλωσε ότι θ' απαιτήσει από την Τρόικα η επόμενη προπαρασκευαστική (ακονιστική) συνάντηση μαζί της να γίνει στην Κόστα Ρίκα. «Δε μπορεί να πήγε εκεί μόνο ο ΓΑΠ», φέρεται να σκέφτηκε ο Μπένι. «Εγώ θα πάω και μάλιστα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και θα βγάλω και φωτογραφία μέσα από αυτό και θα του τη στείλω». (σ.σ.) Παρακαλούνται οι ψυχίατροι ν' αυτοκτονούν ένας-ένας  για να μην χαντακωθεί το καλό κλίμα στην αγορά.

Μια πουτάνα φέραμε, αυτοκτονία. Καλή μου συγκυβέρνηση, βαρέθηκα τη ζωή σου. Και να σε σώσει ο Κουβέλης εγώ θα σε αυτοκτονήσω.

ΠΑΣΟΚ. Ονομασία κατά (την) παράδοση.
Η αριστερά θα πιάσει 40%; Άρα θα γίνει ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, ρε παιδιά, η μοίρα της Ελλάδας απαγορεύει την μαζικοποίηση σε άλλους πλην δεξιάς και κέντρου; Πού ακριβώς είναι γραμμένο αυτό;  Σε ποια τραγωδία; Στην τραγωδία του Πασοκτζή ή του δεξιού;

-Οι δεξιοί που μιλάνε για κινδύνους με την αριστερά στην εξουσία σε ποιον το λένε;
-Στ' αρχίδια μας.

Καλά σαράντα, ΠΑΣΟΚάρα μου, τρεις του Σεπτέμβρη να γερνάς. Μοιάζεις με τον άνθρωπο. Όσο πιο γέρος τόσο πιο συντηρητικός. Λίγο πριν το θάνατό σου καμία αλλαγή δε σ' ενδιαφέρει. Καταφέρνεις σίγουρα ν' αλλάξεις τη φυσιογνωμία σου.

Από την τρόικα θα διεκδικήσουμε τα σαράντα του ΠΑΣΟΚ σε έξι δόσεις. Από δύο που είχαμε μέχρι σήμερα, μία του ΓΑΠ κι άλλη μία (απλήρωτη) του Μπένι.

Πατάτα
Μέχρι σήμερα είχαμε κόμματα αρχ(ηγ)ων. Αύριο θα έχουμε κόμματα χωρίς παρενθέσεις και εξωτερική πολιτική χωρίς αστερίσκους.

Καιρός
Τον Αύγουστο μαζί με τις μύγες ήταν παχιές και οι φορολογικές χρεώσεις. Από Σεπτέμβριο, αν κατάλαβα καλά την ακολουθία των πραγμάτων, αδυνατίζουν μόνο οι μύγες, ίσως επειδή τις κυνηγάει ο άνεργος. Μια πουτάνα φέραμε, αν διαλυθεί ο ΟΑΕΔ οι νυν υπάλληλοι του πού θα γραφτούν;  Στα τέτοια του υιού Μητσοτάκη μόνο;

Μαζί με τον Σεπτέμβριο και τους λογαριασμούς στο σφραγισμένο γραμματοκιβώτιο ήρθε και η φωνή της Μανδάμ που επείγεται να πληρώσει για τον ΕΝΦΙΑλωμένο οίκο της: «Κορίτσια, στα κρεβάτια σας. Έρχεται το ιππικό. Οι φοροεισπράκτορες του βασιλιά».

Μαϊντανός
Χρυσοχολίδης: «Προς τι η διαμαρτυρία για την αύξηση του κόστους μετακίνησης με ΜΜΕ; Και φτωχοί και πλούσιοι θα πληρώνουν το ίδιο εισιτήριο στο λεωφορείο, στο τραμ, στο τρόλεϊ στο μετρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: