7/8/14

Τώρα μπορείς

... να γράψεις ιστορία με το αριστερό.

Ο ΕΝΦΙΑς, ο φόρος ακινήτων πάει καλά. Δε θα πάρει λεφτά, δε θα πάρει τα σπίτια μας, θα πάρει τ’ αρχίδια μας. Σκέφτεται να τα πουλήσει για μεταμοσχεύσεις πλουσίων αγάμηδων.

Άσχημα μηνύματα από Ευρώπη: «Ντάνκε, Αντωνάκεν».

Που βρίσκονται οι υπουργοί μας; Α λούφα ν’ παρκ. Πώς λέμε «Rock n’ roll».

Με έκανε να χαρώ μια γειτόνισσα. Με το που κόπηκε το αναλογικό σήμα των τηλεοπτικών καναλιών προσφέρθηκα να της συντονίσω τα ψηφιακά στον αποκωδικοποιητή της. ‘Άσε», μου είπε, «…δε με νοιάζει». Ακόμα η γειτόνισσα δε βλέπει τηλεόραση και βγαίνει στο παράθυρο κάθε πρωί με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη που δηλώνει ότι περιέχει και τα χαμόγελα πολλών ακόμα που δεν γνωρίζω.

Οι σύντροφοι του ΚΚΕ βρίζουν όσους δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ επειδή οι ίδιοι –τους καταλαβαίνω- δε μπορούν να το κάνουν. Βέβαια για παρόμοιους λόγους το κάνουν οι 65ρηδες που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, όπως και οι πιτσιρικάδες που ψηφίζουν ΧΑ. Το κάνουν, σύντροφοι, για τον ίδιο λόγο που κι εσείς εξακολουθείτε να ψηφίζετε ΚΚΕ, αναγνωρίζεται όμως ότι εσείς δεν αδιαφορείτε για το  υπάρχει κίνδυνος να ξαναβγούν οι καταστροφείς που απαρτίζουν την τωρινή κυβέρνηση.

Ο Αντωνάκης κατάφερε να σπρώξει ένστολους αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς να δηλώνουν ότι είναι με τον Τσίπρα. Ο Αντωνάκης δηλώνει σίγουρος ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα πιάσει κάτω από 10%. Κάτι που δεν είναι άσχετο. Ας μην κάνουν απεργία που απαγορεύεται. Απλώς να μην πηγαίνουν στα ποδοσφαιρικά παιχνίδια ομάδων που κατέχουν καναλάρχες φίλοι του Αντωνάκη και οι τσέπες τους μπορούν να πάρουν ιδιωτική προστασία όπως γίνεται και στις άλλες σοβαρές χώρες της Ευρώπης.

Καταιγίδες έχουμε μέσα στον Αύγουστο, άρα να περιμένουμε για τον Οκτώβριο καύσωνα όχι μόνο εξαιτίας εκλογικού κλίματος.

Δεν είναι η πολυδιαφημισμένη παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου η ομορφότερη στον κόσμο. Πρώτ’ απ’ όλα ονομαζόταν «Άγιος Γεώργιος» κι έγινε «Ναυάγιο» μόλις προσάραξε εκεί το πλοίο ενός λαθρέμπορα της περιοχής. Καλύτερη παραλία του κόσμου είναι στον Να (Νας εκ της «Ναύς-νηός») στη βόρεια Ικαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: