23/8/14

Κλύσμα ε(υ)φορίας

Ένας τάφος την ημέρα και την κρίση κάνει πέρα
Ένα μακεδονικό τάφο τη μέρα να ανακαλύπτουμε (ή να εφευρίσκουμε) και ο τουρισμός μας θα φτάσει σε επίπεδα γκρικ καμάκι. Ένα ομαδικό τάφο συνταχιούχων τη μέρα ν' ανοίγουμε και σώθηκαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία παράλληλα με την επακόλουθη πτώση των ποσοστών των συντηρητικών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ.

Παραλάβαμε πουλημένη γη
Για να μη χάνουν ψήφους οι δεξιοί και οι σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία πρέπει στην Ελλάδα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να καταργήσουν το κράτος και να εισπράττουν φόρους μόνο για να πληρώνουν τους δανειστές ώστε να μη δανείζεται η χώρα. Την κοινωνική πρόνοια, την Υγεία την Παιδεία, όλες τις κοινωνικές παροχές να πληρώνουμε από την τσέπη μας. Δηλαδή και κερατάδες και φορολογημένοι. Κι όλα αυτά επειδή τα έκαναν σκατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ακόμα μας κυβερνάνε. Όχι, οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες. Μάθαμε πώς στήνουν κώλο οι ήρωες, κύριε Τσόρτσιλ.

Κρατική ακράτεια
Χέσε μέσα, Πολυχρόνη. Εντάξει, Βενιζέλος και Σαμαράς δίνουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες όλο και πιο εξασθενημένους εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία. Τους κόβουν μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, ασφάλιση, μειώνουν εισφορές…. Τι ακριβώς παίρνουν ως αντάλλαγμα;

Πολύ αργά για δάκρυα
Ντόρα Μητσοτάκη, πρώην Μπακογιάννη, νυν Κουβέλου. Μένει στη ΝΔ αμίλητη την ώρα που ο μεγάλος οικογενειακός εχθρός Σαμαράς την πούλησε και δεν την έκανε επίτροπο και για πάτημα κρατά τ’ αδελφάκι της υπουργό. Πόσο ηλίθια –μόνο πολιτικά;- είναι;

Τηλεοπτική πάσα γη τάφος
 Ο Αντωνάκης Σαμαράς πήγε αυγουστιάτικα στην Αμφίπολη Σερρών για να διαφημίσει την ανακάλυψη μεγάλου τάφου. Άφησε να εννοηθεί του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά έχουμε φάει στη μάπα κι άλλα μεγάλα που μας πέθαναν και ήρθε η ώρα να τα πεθάνουμε κι εμείς, κύριε Αντωνάκη.

Τυπάκιας Λοβέρδος γκομενάκιας
Ναι, υπάρχουν 180 χιλιάδες «αιώνιοι» φοιτητές, πολλοί των οποίων εργαζόμενοι που σπουδάζουν «με δόσεις». Δεν ενοχλούν οικονομικά κανένα πανεπιστήμιο, γιατί απλώς δεν χαίρουν κανενός προνομίου, ούτε καν του κυκλοφοριακού πάσου. Γιατί λοιπόν ο κ. Λοβέρδος θέλει να τους διώξει; Εντάξει, μόνο έτσι μπορεί να μειώσει τον αριθμό των φοιτητών και ν’ ανοίξει το δρόμο για συγχωνεύεις (καταργήσεις) ανωτάτων σχολών και παροχών υπέρ των δανειστών από τη σχετική φορολόγηση των φτωχών, γιατί οι πλούσιοι δεν πληρώνουν. Δεν σκέφτεται όμως ότι ο αθώος παρατηρητής θα σημειώσει πως ο νυν υπουργός Παιδείας (που λέει ο λόγος) είναι και (που λέει ο λόγος) καθηγητής σε πανεπιστήμιο; Ήταν ανάγκη να γίνει πρώτα υπουργός ο τυπάκλας για να καταλάβει ότι υπάρχουν 180 χιλιάδες ανενεργοί φοιτητές, πλείστοι των οποίων αύριο θα γίνονταν μετά από απλή διαδικασία υπομονής αυτών και του Λοβέρδου άξιοι επιστήμονες; Μέχρι να γίνει υπουργός Παιδείας ο τυπάκιας (που λέει ο λαός) ως καθηγητής (που ξαναλέει ο λόγος) τι ακριβώς έκανε επί του θέματος; (Που λέει ο λόγος, γιατί αν αυτό φταίει που η Ελλάδα πεινάει ας πάμε να γαμηθούμε ομαδόν, μπας και βγει κάνα φράγκο)

Όποτε θυμάμαι τη δολοφονία Μπακογιάννη στενοχωριέμαι
Αν ζούσε αυτός ο Παύλος η Ντόρα δεν θα ήταν πολιτικός.

Από μπρος παρθένα κι από πίσω μπαίνουν τραίνα
Φέρτε μου ότι νομοσχέδιο σας κατέβει στο κεφάλι από την τρόικα εγώ θα το ψηφίσω και την ίδια μέρα θα το καταδικάσω ξανά για να κρατάω ισορροπία με την πουτάνα τη συνείδησή μου.

Πάρεδρος της Δημοκρατίας
Εντάξει, ο Αντωνάκης ίσως είναι σίγουρος ότι με τα 20 εκατομμύρια καβάτζα που έχει θα εξασφαλίσει τους 26 βουλευτές που του λείπουν για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και την επακόλουθη παραμονή του στην εκτελεστική εξουσία μέχρι το 2016. Είναι σίγουρος όμως ότι θα ψηφίσουν τον υποψήφιό του πρόεδρο της Δημοκρατίας όλοι οι νυν κυβερνητικοί βουλευτές; Γιατί αυτοί να το κάνουν αυτοί τσάμπα όταν καθένας από τους 26 –πρώην;- ανεξάρτητους θα τσεπώσει από ένα εκατομμυριάκι ο καθένας; Μαλάκες είχαμε άφθονους, αλλά μέχρι πότε αυτοί θα είναι μαλακές;

Αντιρατσιστικό δε χρειαζόμαστε
Δεν έχουμε ρατσιστές στην Ελλάδα. Μόνο κατώτερους αλλοδαπούς, ανάπηρους, πούστηδες, αντρογυναίεκς κι αντροπουτάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: