12/8/14

Ο Συκοφάντης και το ρετσινόλαδο

Από 12/6/2012
Λάθος αυτό που πιστεύουν κάποιοι ότι τα δανεικά που παίρνουμε πηγαίνουν στους δανειστές μας. Πηγαίνουν και στις τράπεζές μας.  (Και κάτι κόκαλα για να γλείφει το κράτος)  Οι Ισπανοί όμως κατάφεραν να πάρουν δανεικά για τις τράπεζές τους χωρίς μνημόνια. Θα τα ξεπληρώσει ο λαός κι αυτά, αλλά χωρίς να τον μαστιγώνουν. Πιο μάγκες ηγέτες έχουν ή εμείς είχαμε πιο μαλάκες; Αν ξαναψηφίσουμε για κυβέρνηση με αυτούς θ’ αποδείξουμε ότι είμαστε ΚΑΙ λεβέντες.

Ναι, η ανάπτυξη χρειάζεται πολλά χρόνια για να έρθει μετά την έξοδο από την κρίση. Πολλά χρόνια σύμφωνα με τη λογική των Νεοφιλελεύθερων όμως. Ως γνωστόν εκτός από μονόδρομους υπάρχουν και παρακάμψεις.

Νεοφιλελευθερισμός δοκίμιον τάδε: Για να συντηρηθεί το κράτος πληρώνουν οι πολίτες. Οι φτωχοί πληρώνουν υποχρεωτικά ό,τι τους ζητηθεί, οι πλούσιοι ό,τι δεν είναι δυνατόν να γλυτώσουν. Όταν οι πλούσιοι δεν πληρώνουν το κράτος βρίσκεται υπό κατάρρευση. Τότε οι πλούσιοι αντί να πουν ας πληρώσουμε κι εμείς πολύ απλά λένε ας μειωθεί το κράτος κι ας φτάσει στο μέγεθος που μπορούν να συντηρούν οι φτωχοί .

Σαμαράς: Θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα της κρίσης όπως ξεπεράσαμε και το Κυπριακό. Δηλαδή θα κάνουμε πως δεν μας ενοχλεί.

Η κυρία Αλέκα θα ψηφίσει Τσίπρα, γιατί, όπως υποστήριξε στο Μέγκα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει και μάλιστα θα επιστρέψει «μια ώρα νωρίτερα» εξαιτίας της απογοήτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

-Τι σχέση έχει το ΠΑΣΟΚ με το Σοσιαλισμό;
-Ερωτική.
-Πώς κυβερνούν οι Σοσιαλισταί;
-Με ΛΗ με Ήτ(τ)α.
 
«Κοιτάξτε τι κάνουν οι Σοσιαλιστές στην Ελλάδα», έλεγε ο Σαρκοζί για να δικαιολογήσει τα μέτρα που έπαιρνε στη Γαλλία. Στον σκουπιδοντενεκέ και οι δύο.
 
Ο Μητσοτάκης Σαρκο-ζει και βασιλεύει στη ΝΔ. Ζούμε τη νεκρανάσταση του νεοφιλελευθερισμού. Τώρα το ο χρέος είναι που χρησιμεύει ως πρόσχημα για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Πιο παλιά είχαμε εθνικές ανάγκες. Τώρα όλα εξυπηρετούν τον άνθρωπο του μόχθου, δηλαδή τον επιχειρηματία τους, αυτόν που, εκτός των άλλων που τους προσφέρει, τους βγάζει και βουλευτές. 

-Σε παρακαλώ, βάλε μου δέκα ευρά αμόλυβδη. 
-Αμέσως, κύριε, πού είναι ο αναπτήρας σας;
-Δεν είναι για τον αναπτήρα, ρε. Σιγά μη βάλω 10 € στον αναπτήρα τόσο που πήγανε τα τσιγάρα. Ένα λεκέ έχω στο πουκάμισο.
 
Αντώνη, προσοχή. Τα debate σκύλοι αλέστε αποδεικνύουν ότι η τηλεόραση είναι ο φονέας των γιγάντων. 
Αναρωτιέται ο άλλος γιατί δεν ανταποκρινόμαστε στο αίτημα της Τουρκίας να μειώσουμε ταυτόχρονα στρατιωτικές δαπάνες. Η πείνα για χρήμα είναι πλούσια λέξη. Και βγαίνει σήμερα στα ΝΕΑ ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κύριος Βενιζέλος και λέει ότι ελπίζει σε ξέφωτο στο τούνελ της κρίσης. Γιατί μας το δημοσιοποιούν αυτό ΤΑ ΝΕΑ δεν ξέρουμε, εκτός κι αν θυμηθούμε ότι το συγκρότημα μια ζωή με τον Βενιζέλο ήταν και όχι με το Γιώργο. Τώρα είναι με το Σαμαρά που έβγαλε βουλευτή το γιο του κληρονόμου του Λαμπράκη. 
Αν θες ξέφωτο στο τούνελ της κρίσης ας γίνεις κι εσύ μια φορά κακός πελάτης του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος. Δε θα πάθουν και τίποτα!… Μόνο οι Άκηδες θα πάθουν. 

Πολύ σωστά οι κυβερνήσεις αυξάνουν τους φόρους άρα και την τιμή στα ποτά, τα τρόφιμα και τα τσιγάρα. Να καπνίζουμε και να τρώμε λιγότερο για να μειωθούν επιτέλους τα εμφράγματα και να πίνουμε με ρέγουλα, για να μειωθούν τα τροχαία. Βλέπει κανείς άλλο τρόπο; 

Πάρα πολύ θετικό μέτρο είναι η εξίσωση τιμής πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Θα πάει για θέρμανση 1,4 € το λίτρο, αλλά έτσι θα μάθουμε κάποτε ότι πρέπει το χειμώνα να έχουμε χαμηλότερα το καλοριφέρ. Κατάλαβες; Κάνουμε το σπίτι σάουνα, βγαίνουμε έξω και κρυώνουμε. Τα παραπάνω έξοδα με την αύξηση της τιμής μας τα τρώγανε οι γιατροί και τα φάρμακα. Καλύτερα ήτανε; Άσε που σιγά το χειμώνα που θα έχουμε.

-Ναι, αλλά να πληρώνουμε χρυσό φόρο για την πρώτη κατοικία;
-Ναι, ρε, γιατί λέμε πρώτη κατοικία; Γιατί έχεις κι άλλη. Δεν πληρώνεις τίποτα για το σπίτι σου και παίρνεις θάρρος να φτιάχνεις εξοχικά. Και πήξαμε στα αυθαίρετα, που δεν πληρώνουν φόρους και στα καμένα δάση. Τέρμα πια.

-Και η αύξηση του ΦΠΑ;
-Σιγά, 1-2% αύξηση θα είναι. Δε θα γίνει και ΦΠΑχ. Αφού κλέβεις πάνω από 1-2% την εφορία, δικέ μου, πάλι θα σου περισσεύουνε. Μη μου κάνεις την οσία παρθένα.

-Και η αύξηση του όριου συνταξιοδότησης;
-Ναι, καλά. Εδώ, εγώ άρχισα να φοβάμαι ότι ένας 65ρης θα μου φάει τη γκόμενα. Σιγά μη θέλει σύνταξη αυτός. Όσο για τις γυναίκες, αυτές δεν πεθαίνουνε ποτέ. Ίσως μετά το θάνατό μου, αλλά τότε πώς να το μάθω;

Μη ρωτάτε άλλα, γιατί θ' αρχίσω να πιστεύω κι εγώ αυτά που λέω και τσα(ν)τίζομαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: