7/7/14

ΗλεκτροΠΑΣΟΚ & ΝΔΕΗ

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, μεταξύ αυτών και οι συνδικαλιστές, σταμάτησαν την απεργία και καλά έκαναν για όλους εκτός από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που περίμεναν ένα λαϊκό βρισίδι κατά των απεργών.

Για τη Βούλτεψη οι συνδικαλιστές κάνουν την απεργία, αλλά με τις βρισιές όφειλαν να τις λουστούν όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, που μπήκαν με μέσον πολιτικάντηδες από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μεριά, αλλά δε βαριέσαι!..

Οι ΔΕΗτζήδες δείχνουν σοβαροί άνθρωποι. Δεν θέλουν να στρέψουν τον κόσμο υπέρ εκείνων που επιστρατεύουν ανθρώπους και επιτάσσουν κτήρια, εγκαταστάσεις και υλικό, όπως κάρβουνα, ζώα και αυτοκίνητα. Πράγματι, είναι Σαμαροτεράστια ηλιθιότητα η «επίταξη ανθρώπων» που διαβάσαμε.

Όλα δείχνουν ότι δρόμος για την αποτροπή του ξεπουλήματος της ΔΕΗ δεν είναι η απεργία, αλλά προφανώς μια άλλη κυβέρνηση. Ποιος βλέπει λόγο για τον οποίο υπάλληλος της ΔΕΗ ή συγγενής του θα ψηφίσει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ; Ποιος βλέπει λόγο να ψηφίσει τους ξε-πωλητές οποιοσδήποτε καταναλωτής ηλεκτρικού ρεύματος; Είναι σα να ψηφίζει υπέρ του διπλασιασμού της τιμής του. Μόνο έμποροι λαμπών πετρελαίου (κηροζίνης) και ο Ταμήλος έχουν λόγο να επιμένουν.

Το ότι μια κυβέρνηση που δεν ελέγχει την ενέργεια δε μπορεί να σχεδιάσει στρατηγικά τίποτα απολύτως, δε μπορεί δηλαδή ν’ ασκήσει διακυβέρνηση είναι ψιλό γράμμα, αφού ούτε τώρα οι αποφάσεις παίρνονται στην Ελλάδα. Το χοντρό γράμμα είναι ο φουσκωμένος λογαριασμός που θα ξετινάξει και την τελευταία αντίσταση του δεξιού ψηφοφόρου να το ρίξει τώρα αριστερά. Αν μετά δει ότι δεν έπαθε και τίποτα δεν ξέρουμε αν θα ξαναγυρίσει εύκολα στη μαμά δεξιά με όποιο όνομα και όποιο αρχηγό θα έχει.

Αυτό που με νευριάζει περισσότερο με τον Ψαριανό (όχι τον τραγουδιστή) είναι που δικαιώνεται ο αίσχιστος Αναστασιάδης (όχι ο Κύπριος) για όσα έγραφε στην Ελευθεροτυπία (όχι τη μισερή) εναντίον των Ρηγάδων.

Η τρόικα της τρόικας, καλοί μου εκφωνηταί. Ο όρος υπήρχε ελληνοποιημένος και πριν την καταστροφή που έφερε ο Γιωργάκης από το Καστελόριζο. Τρόικα στα ρωσικά σημαίνει τριάδα, έγινε ουσιαστικό για τα έλκηθρα τα σερνόμενα από άλογα. Στη δική μας τρόικα το έλκηθρο είμαστε εμείς που σέρνουμε τα τρία μας άλογα.

Ο Σαμαράς αντί να πάει στην Καλαμάτα στο γάμο του Παπασταθόπουλου μάθαμε  προτίμησε να πάει στο Καστελόριζο. Για ευνόητους λόγους μας σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο και ανησυχήσαμε δεόντως. Ευτυχώς δεν είχαμε νέα δανειακή σύμβαση με μνημόνιο καπάκι. Δε χρειάζεται άλλωστε έχουμε τα προαπαιτούμενα, όρος που μας παραπέμπει στα φοιτητικά χρόνια και μας χαροποιεί. Ο Αντωνάκης πήγε στο Καστελόριζο για να κεράσει ένα  σύμβουλο του Ομπάμα μέτοχο της IBM. Λογικό να πάει και εθνικά απαραίτητο. Θυμίζουμε από τους κύριους μετόχου της IBM είναι το Βατικανό.

Η πολιτική πάει πια με αριθμούς. Χίλια στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν μεταξύ άλλων να φύγει το κόμμα τους από την κυβέρνηση Σαμαρά. Από δω πάν’ κι άλλοι. Στο κάτω-κάτω ποιος τους είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δικό τους κόμμα; Σήμερα υπάρχει μόνο για ένα λόγο: για να μην πάει φυλακή ο Βενιζέλος που βούλιαξε κι αυτός με υποβρύχια και μάλιστα στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά.

Οι χίλιοι θεωρούν την ΕΛΙΑ αποτυχημένο σχηματισμό. Εμείς αναρωτιόμαστε: τι ακριβώς σημαίνει κοινό συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑΣ;

-Τι θα κάνει η κυβέρνηση τον Νοέμβριο;
-Θα αντιμετωπίζει δριμεία αντιπολίτευση από  τη ΝΔ.

Όλα καλά για τη Μέρκελ. Η Βραζιλία έχασε τον καλύτερο παίκτη της και η Αργεντινή τον πιο χρήσιμο επιθετικά. Άρα στον τελικό η αγαπημένη της Ολλανδία εναντίον της ιδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: