5/7/14

Θα έχουμε και μικρή ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ;

Θα ιδιωτικοποιήσουν και τη μικρή ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ;

 Κάτι δεν πηγαίνει καλά στην Ελλάδα. Άρχισαν να τσακώνονται αστυνομικοί με χρυσαυγάδες.

Ναι, η ιστορία με τη ΔΕΗ θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ μια μόνο ηθική νίκη, αλλά τέτοια χρειάζεται για να τον ψηφίσουν άνθρωποι που από πολιτική άποψη δεν θα το έκαναν ποτέ.

Θα ήταν έξυπνο για τη Ντόρα να αρνηθεί τον διορισμό της ως επιτρόπου της ΕΕ; Σίγουρα πιθανότατη συντριβή του Σαμαρά στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα της παρέδιδε τη ΝΔ, αλλά….

….δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να είναι κυβερνητικό κόμμα….

…από την άλλη γιατί να θεωρεί τη -σχεδόν ανέφικτη- θέση του πρωθυπουργού της Ελλάδας ανώτερη από αυτή του επιτρόπου; Πρόσφατα ο πρώην όντας πρωθυπουργός της Φινλανδίας διόρισε τον εαυτό του επίτροπο και την έκανε από τη χώρα του με ελαφρές πηδηματάρες.

Ο διαιτητής φαντάστηκε φάουλ υπέρ της Βραζιλίας έξω από την μεγάλη περιοχή της Κολομβίας, η επανάληψη έδειξε ότι ο Κολομβιανός ούτε που είχε ακουμπήσει τον βουτηχτή Βραζιλιάνο και ο Έλλην σχολιαστής, ονόματα δε λέμε, είπε: «Τι φοβερά πλάνα!.. Δείχνουν τι σημαίνει αναμέτρηση μεταξύ ομάδων της Λατινικής Αμερικής». Μετά άλλαξα κανάλι γιατί τον φοβήθηκα ότι θα διαμαρτυρηθεί γιατί ο διαιτητής δεν σφυρίζει τη λήξη από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, αφού προηγείται η μεγάλη ομάδα της  διοργανώτριας χώρας Βραζιλίας.

Τα κανάλια μας έμαθαν ότι στη ΔΕΗ απεργία δεν κάνουν οι εργαζόμενοι αλλά οι συνδικαλιστές. Προφανώς οι εργαζόμενοι θέλουν να μπουν να δουλέψουν, αλλά οι συνδικαλιστές τους, που οι εργαζόμενο τους ψηφίζουν, κατεβάζουν τους διακόπτες, πέφτει βαρύ σκοτάδι και οι εργαζόμενοι δε μπορούν να δουλέψουν.

Μ’ αρέσει ν’ ακούω λόγια της Πόπης -Τσα(μ)πανίδου- όταν μπροστά σε εκπροσώπους της ΔΕΗ παριστάνει τον προϊστάμενό τους υπουργό. Μόνο που δεν τους βρίζει που απεργούν. Λες και η κυβέρνηση δεν θα πέσει χωρίς τη φασαρία στη ΔΕΗ, λες και μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκάσει τον Βαρδινογιάννη να τη διώξει από το κανάλι του.

Η Βούλτεψη είναι ευαίσθητη για τον τουρίστα που ίσως δεν θα έχει για κάποιες ώρες αιρκοντίσιον και όχι για τις χιλιάδες οικογένειες που εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν καν ρεύμα.

Για τον χουντικό  υπουργό Επικρατείας (τι ακριβώς σημαίνει αυτό;) Δ. Σταμάτη το δημοψήφισμα θα προκαλέσει πολιτική ανωμαλία. Καλά πάνε, λένε την αλήθεια τους.

Πόσο μαλάκες είμαστε; Ψηφίζουμε κόμματα και βουλευτές που ιδιωτικοποιούν τη ΔΕΗ με άμεσο αποτέλεσμα να μας έρθει το ρεύμα αηδόνι.

Θυμάμαι που ο πατήρ Μητσοτάκης ιδιωτικοποίησε τα Μέσα μαζικής Μεταφοράς και αμέσως το πήρε πίσω. Φοβάμαι ότι ο εχθρός του Σαμαράς θα το κάνει κι αυτό για του τη βγει. Βέβαια, τότε το εισιτήριο λεωφορείου θα είναι ακριβότερο από το κόμιστρο ταξί για αεροδρόμιο. Θα γίνουμε δηλαδή αριστοκράτες, γιατί ποιος θα μπαίνει στα λεωφορεία; Όλοι με ταξί και λιμουζίνες. Οι μισοί Έλληνες θα είναι ταξιτζήδες και οι άλλοι μισοί πελάτες τους.

 Πόσο Ελλάδα είμαστε; Στα τηλεοπτικά κανάλια τα ελληνικά σίριαλ είναι με μεταφρασμένα σενάρια από Ισπανικά, Γαλλικά, Αμερικάνικα και βάλε.  Τα νομοσχέδια και οι ομιλίες των κυβερνώντων μας στα κανάλια είναι μεταφράσεις από γερμανικά. Μήπως είμαι κι εγώ μεταφρασμένος; Και πώς θα είναι το αλλοδαπό μου πρότυπο; Μπας κι είναι κάνας πρώην Σοβιετικός μαφιόζος; Για κάποιο λόγο εκεί πάει το μυαλό μου.

Στον ένα ημιτελικό του παγκοσμίου κυπέλλου θα είμαστε φυσικά με τους Ευρωπαίους συμπατριώτες μας Γερμανούς κόντρα στους διοργανωτές Βραζιλιάνους.

Ναι, οι Ποταμιάνοι είναι του γλυκού νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: