17/7/14

Όχι άλλο Μαζιώτη

Μαμά, έλα να δεις. Τώρα στο Μέγκα πιάνουνε τον Μαζιώτη για εκατοστή φορά καρέ-καρέ.

Μας το δείχνουν πολλές φορές τη μέρα για να το μάθουμε καλά, μην τυχόν και μας βάλουν κάνα πρόχειρο διαγώνισμα.

ΚιKeelιας: «Το ότι τυχαία τον συλλάβαμε δε σημαίνει ότι ήταν τυχαία η σύλληψη του Μαζιώτη», αφού αργά ή γρήγορα θα τον πιάναμε.

Πράγματι, δεν είναι τυχαίο ότι ο Μαζιώτης κατέβηκε στο Μοναστηράκι ν’ αγοράσει ταξιδιωτικό σακίδιο τη μέρα που όλη η αστυνομία της Αθήνας έκανε άσκηση εκεί για την πάταξη των μικροπωλητών-παραεμπόρων. Όχι φυσικά του παραεμπορίου που γίνεται κυρίως από τις πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων.

Ελπίζουμε να συλληφθούν και άλλοι επικίνδυνοι, όχι τυχαία, σε άλλα τουριστικά μέρη,  όπως: Να συλληφθεί όχι τυχαία, στην Ακρόπολη η φοροδιαφυγή ή στη Σαντορίνη αυτοπροσώπως η Λίτσα Λαγκάρντ και όχι διάφοροι επιτήδειοι που εμφανίζονται ως μέλη της, εγγεγραμμένοι εις αυτήν.

Το δελτίο του Άλφα Πέμπτη 17 Ιουλίου δεν ασχολήθηκε μόνο με τη σύλληψη Μαζιώτη. Λίγο πριν τελειώσει ανακοίνωσε και την καταδίκη ΣΥΡΙΖΑ που δεν έστειλε συγχαρητήρια για τη σύλληψη Μαζιώτη και αμέσως μετά ανακοίνωσε ότι η Μέρκελ κλείνει τα 60της χρόνια. Δεν είναι καλό λιντ ιν για το «Κάτι ψήνεται», ίσως θα ήταν για το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».

Οι τροϊκανοί απαιτούν από την κυβέρνηση να απαγορεύσει τώρα όλες τις απεργίες, τις συντάξεις πάνω από 280 €, τις δημόσιες υπηρεσίες, τις δημόσιες ακτές... Γιατί δεν απαιτούν από την κυβέρνηση να ελέγξει φορολογικά όσους είναι στις λίστες «Λαγκάρντ», Λιχτενστάιν, Άμστερνταμ, Λονδίνου και βάλε;

Και όμως είναι αλήθεια: Αλλαγή της πολιτικής της ζητά η κυβέρνηση. Το ζητάει όχι από τη Βουλή, το σώμα στο οποίο απολογείται, ούτε από το λαό, όπου απολογείται η Βουλή. Το ζητά από τη Μέρκελ. Έλεος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: