6/6/14

PASOK-OLIVE & ΠΑΣΟΚΟΛΛΥΒΑ

Ο Βενιζέλος δε χρειάστηκε να πριονίσει το κλαδί της ελιάς όπου είχε σκαρφαλώσει για να σωθεί. Έσπασε εξαιτίας βάρους.

Μια πουτανέ/φερε ο Βενιζέλος, «Πέμπτη φάλαγγα», δεν υπήρξε ποτέ. Ο Φράνκο διοικούσε τέσσερις μόνο φάλαγγες κατά της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Ισπανίας. Ως πέμπτη φάλαγγα χαρακτήριζε τους κατοίκους της Μαδρίτης που τον υποστήριζαν. Γενικά, πέμπτη φάλαγγα είναι η προπαγάνδα. Πιο κοντά στο νόημα, οι διαδηλώσεις κατσαρόλας στη Χιλή του αριστερού Αλλιέντε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (Όπως οι πέντε δρόμοι όπου πετάνε τα ορφανά που γίνονται παιδιά του -ενός-) δρόμου, οι τρεις σωματοφύλακες ήταν τέσσερις και τα τρία κακά της μοίρας μας είναι ακαθόριστου αριθμού)

Τον Θεοχάρη τον παραιτήσανε για προσωπικά επαγγελματικούς λόγους: ήθελε κι ο ίδιος ν’ αλλάξει δουλειά. Έτσι όπως μπουρδούκλωσαν το φορολογικό σύστημα μοναδικό επάγγελμα με μέλλον είναι αυτό του φοροτεχνικού. Χωρίς λάθος φορολογική δήλωση όμως μπορεί να υποβάλει μόνο ο Θεοχάρης.

Ο Οικονόμου έφυγε από τη ΔΗΜΑΡ, όχι για προσωπικούς, αλλά για καθαρά επαγγελματικούς λόγους: δεν είχε καμία πιθανότητα να ξαναβγεί βουλευτής. Αν, όμως ήταν π.χ. στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚΕΛΙΑ δεν θα έβγαινε η Εύα πρώτη και Καϊλήτερη.

Πάντως ο Βενιζέλος θέλει να γίνουν οι εκλογές το 2016 με τη λήξη της θητείας των βουλευτών, για να πιάσει τότε και η ΝΔ μονοψήφιο νούμερο. Να μην αισθάνεται δηλαδή νούμερο μόνος.

Προσοχή, προσοχή, η Μέρκελ ίσως δεν αλλάξει τον Στουρνάρα, μπορεί όμως ν’ αλλάξει τον Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: