3/6/14

Καθείς τη γηπεδάρα του

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να χτιστεί και μάλιστα στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας γήπεδο της ΑΕΚ.

Γιατί κάθε ομάδα της Αττικής πρέπει ντε και καλά να έχει δικό της γήπεδο; Λίγα έχουμε στο λεκανοπέδιο;

Τι κερδίζει μια ομάδα όταν παίζει σε δικό της γήπεδο; Παίζουν οι παίκτες καλύτερα; Το νοιώθουν σπίτι τους; Μήπως εκεί γεννήθηκαν παίκτες που είτε την προηγούμενη χρονιά έπαιζαν σε άλλη ομάδα, είτε την επόμενη θα παίζουν αλλού;

Τι θα πάθαινε η ΑΕΚ αν έπαιζε π.χ. στο γήπεδο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, όπου η μισή Ν. Φιλ/φεια πηγαίνει με τα πόδια; Τι έπαθε ο ολυμπιακός όταν είχε αυτό το γήπεδο ως έδρα;

Μήπως όταν έχεις δικό σου γήπεδο κονομάς ως επιχείρηση; Κολοκύθια τούμπανα, ειδικά τώρα που δεν έχει κανείς λεφτά να ψωνίσει κι αυτός που έχει δεν ψωνίζει σε μαγαζιά γηπέδων, αλλά του Κολωνακίου, της Κηφισιάς, της Γλυφάδας, των Παρισίων και των Λονδίνων.

Πρέπει να χτίσει –με δικά μας λεφτά- γήπεδο και ο Παναθηναϊκός; Τι λε, ρε παιδί μου! Το Ολυμπιακό Στάδιο του πέφτει λίγο; Και τι να το κάνουμε τελικά αυτό το στάδιο, ρε παιδιά, που ερημώνει και μας χώνει κάθε μέρα μέσα; Όχι μία, αλλά και τρεις ομάδες να έπαιζαν εκεί καλύτερα για όλους θα ήταν.

Δεν θα με παραξένευε νόμος που θα προέβλεπε ότι θα να πάρει άδεια λειτουργίας γήπεδο πρέπει πρώτα να το έχουν δηλώσει ως έδρα τουλάχιστον δύο ομάδες των εθνικών κατηγοριών. (Όχι κατ’ ανάγκη της ίδιας) Έλεος με τα γήπεδα. Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι.

Ναι, ναι, ένα γήπεδο βοηθάει στην ανάπτυξη του αθλητισμού. Φυσικά. Ειδικά όταν για τη χρήση χώρων άθλησης ζητάς χρήματα από τους πάμπτωχους γονείς των παιδιών και χαρίζεις εκατομμύρια για πολυτελή γήπεδα.

Αν βάλετε κάτω πόσες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και κατ’ επέκταση από τις καλύτερες του κόσμου διέπρεψαν χωρίς δικό τους γήπεδο θα καταλάβετε. Το λέω αυτό γιατί μου πέφτει δύσκολο να σας ζητήσω να ψυλλιαστείτε προσωπικά συμφέροντα επιχειρηματιών που το παίζουν παράγοντες. Μην ξεχνάτε, μόνο οι φίλαθλοι αγαπούν την ομάδα χωρίς να έχουν να κερδίσουν τίποτα παραπάνω από αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: