27/6/14

Η ΔΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΙΚΙΑΣ

Από 21/2/2008
Η Ελλάδα μας έχει διπλή ονομασία όπως πολλές ακόμα χώρες στον κόσμο. Εμείς για τους άλλους κατοικούμε στην Greece και για μας στην Ελλάδα. Για τους ξένους είμαστε Γκρίκια μεταξύ μας νομίζουμε είμαστε Έλληνες και Ελληνίδες και Ελληνάκια και Ελληναράδες. Φινλανδία, Ολλανδία, Γερμανία έχουν άλλα ονόματα στο εσωτερικό τους για να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο.

Υπάρχουν και χώρες με πολλαπλή ονομασία.
ΑΙΝΙΓΜΑ: Άλλοι τη λένε Αγγλία, άλλοι Βρετανία, άλλοι Μεγάλη Βρετανία, κάποιοι τη λένε ακόμα γηραιά Αλβιόνα, αλλά κανείς δεν τη λέει με τ' όνομά της. Ποια είναι; Το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχει μέσα και Αγγλία και Ουαλία και Σκοτία και λίγη Ιρλανδία και λίγη Λατινική Αμερική και παλιότερα λίγη Κίνα και πολλές Ινδίες.

Και ο Νίμιτς έχει διπλή ονομασία. Για το υπουργείο Εξωτερικών το όνομά του είναι "Νίμιτς", ενώ για το υπουργείο Υγείας είναι στο πιο βλάχικο "ΝΙΜΤΣ". Τον τίμησαν και με νοσοκομείο για να νοσηλεύονται οι στρατηλάτες απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ήταν τόσο σκράπας, ώστε ο πατέρας του ο Φίλιπς ξεπαραδιάστηκε να κουβαλήσει ολόκληρο Αριστοτέλη από την Αθήνα, μπας και σώσει και μάθει ελληνικά ο γιόκας του με ιδιαίτερα μαθήματα. Ο Αλέξανδρος δεν του το συγχώρεσε αυτό και αργότερα τον καθάρισε. Κάποιοι λένε ότι έγινε πατροκτόνος γιατί ο Φίλιπς του πήρε άλογο Ζάσταβα, που δεν ήταν του επιπέδου του, το αποκαλούσε μάλιστα βόιδι. (Εξού και το Βουκεφάλας)

"Ζήμενς" ήταν για τον μικρό γιο του Μίνωα το "Γη, men's" όταν πάλευε να μάθει Αγγλικά για να πηγαίνει στο Ζήπεδο του ΟΦΗ να παρακολουθεί χωρίς υπότιτλους τους αγώνες με τη Λίβερπουλ, η οποία ηττάτο παταγωδώς με υψηλό σκορ, ένεκα του ότι οι παίκτες της ήταν κοτόπουλα από το ταξίδι με ιστιοφόρο μέχρι να φτάσουν στην Κρήτη και αντί να συνεννοούνται πώς να παίξουν μπάλα κακάριζαν "Γήμενς, γήμενς", που τους έμεινε από το "Γη" που φώναζε ο αρμενιστής από το κουβούκλιο στο κατάρτι βλέποντας επιτέλους τα παράλια της νήσου. Έτσι, εκείνοι ζαλισμένοι φώναζαν "Γη men's", "γη των ανδρών" στα γκρίγλις. Ε, το έμαθε ο γιος του Μίνωα και το φώναζε ως σύνθημα με τη δική του προφορά κατά τη διάρκεια του αγώνα για να τους ρίχνει το ηθικό.

Δεν ήξερε ο κακομοίρης ότι το "Ζήμενς" που ξελαρυγγιαζόταν να φωνάζει ήταν περιττό, αφού τα είχε αρπάξει χοντρά ο πατέρας του για στημένο παιχνίδι. Θυμίζουμε, Μίνως ήταν αυτοκράτωρ και ιδιοκτήτης του ΟΦΗ, όπως και ο Μπερλουσκόνι Καίσαρ και ιδιοκτήτης της Μίλαν ή ο Κυριακού, τηλεκράτωρ και ιδιοκτήτης του Πανελληνίου και μισού Πεδίου Άρεως.

Ο Μίνως λοιπόν, ο Κρήτης, όχι ο Κυψέλης, είχε πάρει μίζες από την Έβερτον για να κλαδέψει ο ΟΦΗ τους παίκτες της Λίβερπουλ και να τους αφήσει σακάτηδες ώστε να χάσουν το πρωτάθλημα και το κύπελλο στη χώρα τους. Οι Βρετανοί φίλαθλοι από τη Βρετάνη της Γαλλίας έβλεπαν τα σκληρά φάουλ και φώναζαν με μισά Γαλλικά μισά Αγγλικά "Μη ζενς", "μη, άνθρωποι" ζητώντας φερ-πλέι. Αυτό έμεινε και στο φάκελο που παρέδωσαν στη Βουλή οι δικαστικοί που ερευνούν σήμερα τις μίζες της Ζήμενς. Γι' αυτό δε μπορεί να συσταθεί εξεταστική επιτροπή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=VZCvldRDR0Y

axizei na to deite ki osoi exete account sto youtube na to epivraveysete