21/6/14

Ο θείος από την Κίνα

Αν ο μισός μου Πειραιάς βρίσκεται, γιατρέ, εδώ πέρα / ο άλλος μισός στην Κίνα βρίσκεται.

Όταν οι μεγάλοι επιχειρηματίες βλέπουν ότι μια κυβέρνηση δίνει ό,τι και να της ζητήσουν τότε παρατείνουν την κρίση, γιατί αυτό είναι το εργαλείο και το επιχείρημα για παραχώρηση των πάντων.

Θα δώσουν και τις παραλίες σε ιδιώτες. Ήδη έδωσαν τις εθνικές οδούς στους Μπόμπολες. Για να μπεις στην Αττική Οδό πρέπει να πληρώσεις διόδια. Ποιος σου εξασφαλίζει ότι αύριο δεν θα πληρώνεις και για να μπεις στη π.χ στη Συγγρού ή στην παραλιακή;
Αυτό που ενοχλεί περισσότερο για τα υποβρύχια που γέρνουν και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι ότι η εισαγγελέας που τον κυνηγάει λέγεται Παπανδρέου. «Θα γίνει της Πόπης» φέρεται να δήλωσε εκνευρισμένος από το φόβο του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ίσως της Ελιάς και -αν θυμόμαστε καλά- υπουργός Εξωτερικών.

Το μόνο καλό με την κατάσταση είναι που έχει νόημα να είσαι κυβερνητικό βουλευτής. Κάθε τόσο λες ότι δεν θα ψηφίσεις το τάδε νομοσχέδιο αν.... μέχρι που θα το ψηφίσεις. Παλιά το ψήφιζες χωρίς κόνξες, δηλαδή αίσθημα.

Βέβαια μονοκομματκή κυβέρνηση ΝΔ έχουμε. Το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει για να μην πάει φυλακή ο Βενιζέλος, που θα πάει αν πέσει η κυβέρνηση. 

Αργεντινή και Βραζιλία δεν παίζουν μπάλα. Αναμενόμενο οι οπαδοί τους να παίζουν ξύλο που δυστυχώς είναι πιο θεαματικό από το παιχνίδι.

Ο Σίμος Ρεντίκογλου αγόρασε τη φανέλα του παίκτη του Ιράν που υποστηρίζει φανατικά: του Μονταζερί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: