10/6/14

Έτσι κυβερνάει η Γιούρομπανκ

Πράγματι, έκανε εντύπωση ο νέος υπουργός Οικονομικών. Όχι τόσο το αναμενόμενο ότι είναι τραπεζικό στέλεχος που καλείται να υπηρετήσει την τσέπη μας. Εντυπωσιάζει το ονοματεπώνυμό του. επώνυμο «Χαρδούβελης», πρωτάκουστο, κύριο όνομα «Γκίκας» δευτερακουσμένο.

Εντυπωσιαστήκαμε πριν από ένα χρόνο όταν μάθαμε ότι το αρβανίτικο (Ηπειρώτικο) «Γκίκας» χρησιμοποιείται και ως κύριο όνομα.
Φέτος έσκασε και δεύτερος Γκίκας. Από τον υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών Γκίκα Μάναλη που έβαλε την ταφόπλακα στην ΕΡΤ, έφτασε ο Γκίκας Χαρδούβελης της Γιούρομπανκ υπουργός Οικονομικών.

Μεγάλη πιστωτική μάχη στην κυβέρνηση. Ο Προβόπουλος, δηλαδή η Τράπεζα Πειραιώς, φεύγει από την Τράπεζα της Ελλάδος, η Γιούρομπανκ με τον νέο υπουργό Οικονομικών μπαίνει στην κυβέρνηση.

Μην το χάσετε. Χαρδούβελης σημαίνει "ο κρίκος που μπαίνει στη μύτη του γουρουνιού για να μη σκάβει"• γκίκας, τι σημαίνει;

Ακόμα. Το όνομα «Γκίκας» προέρχεται από τη βλάχικη λέξη giza, και σημαίνει ο άνθρωπος της στάνης, της στρούγκας.

Νέα κυβερνητική εκπρόσωπος η Κατίνα Σοφία Βούλτεψη, καμία σχέση πολιτική ή δημοσιογραφική με τον μακαρίτη τον πατέρα της. Αυτή η κατίνα κατάφερε ως διευθύντρια κι έκλεισε την Απογευματινή –εφημερίδα- καλείται τώρα να κλείσει και τη θερινή κυβέρνηση. Ευελπιστούμε ότι θα το καταφέρει κι αυτό σύντομα.

Κάποιος να ενημερώσει τους χρυσαβγάδες ότι αν δεν τους αρέσει η Βουλή μπορούν να τα μαζέψουν και να φύγουν. Δεν θα τους παρεξηγήσουμε.

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ
-Τι έχετε να πείτε για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό;
-STARxίδια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: