9/5/14

Τώρα Αντώνη ποιος σε σώνει και καλά

Θαύμα-θαύμα. Ήμουν κουφός και είδα φως στην άκρη του τούνελ.

Ο Θεοχάρης δίνει σε όλους χίλια ευρώ από το πλεόνασμα, αλλά σε δραχμές. Θα του πληρώνουμε κι εμείς τους φόρους σε μάρκα.

Μόνη ελπίδα του Αντωνάκη, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, να εξαφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να εξαφανιστεί η κρίση. Καλά το πάει.

Αντωνάκης που για να σωθεί πιάνεται στον Μπένι τι ελπίδες έχει; Πολλές για να βουλιάξει κι αυτός μπας και ησυχάσει από το εθνικό καθήκον να σώσει τη χώρα από τους κομμουνιστάς.

Με τον ίδιο τρόπο που καταργήσαμε τα μνημόνια θ’ απαλλαγούμε και από την ανεργία: της αλλάζουμε κι αυτηνής όνομα. Οι άνεργοι θα λέγονται πια εν αναμονή εργαζόμενοι. Η ανεργία θα λέγεται αναμονή εργασίας. Δοξάστε μας.

Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά. Βγήκε στα κανάλια και στις εφημερίδες κοτζάμ υπουργός Εργασίας με διάγγελμα υπέρ των ανέργων. Τι περιμένει ο άνεργος; Θέση εργασίας ή χρήματα. Ο υπουργός με το διάγγελμά του είπε ότι δεν δίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Έκανε τον κόπο και βγήκε να πει βαρύγδουπα ότι οι άνεργοι δεν ΘΑ χρειάζεται πια να πηγαίνουν κάθε δύο μήνες στα γραφεία του ΟΑΕΔ για ν’ ανανεώνουν την κάρτα τους. Θα γίνεται, είπε, αυτό αυτόματα. Ψηφίστε τους. Μπλέξανε τον Βρούτση με τον πούτση.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ..
Με Μαρινάκη παραγοντοποιούνται οι εκλογές ή οπαδοποιούνται; Εμείς απαντάμε με συνθήματα: «Και στις εκλογές / θα γίνει της πουτάνας».

Στον Πειραιά δε λένε πια πρώτη και δεύτερη Κυριακή των εκλογών, αλλά πρώτο και δεύτερο ημίχρονο των εκλογών.

Δε λένε ποιος θα περάσει στον δεύτερο γύρο, αλλά ποιος θα προκριθεί στο δεύτερο ημίχρονο.

Κεντρικό σύνθημα στην ψαραγορά: «Μώραλη μπορείς / μπορείς να προκριθείς».
Κι άλλες αλλαγές επιβάλλονται σε στίχους γνωστών ελληνικών τραγουδιών εξαιτίας της κρίσης. Το «Βάλε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι», πρέπει μετά από παρέμβαση του Θεοχάρη να γίνει πιο εφικτό. «Βάλε άδειο πιάτο στο τραπέζι».

Άσ’ τα να πάνε. Όταν λένε πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα εννοούν Σαμαράς.

Μέρκελ: «Σαμαρά στα μούτρα μας».

Πότε θα θεωρήσει τον εαυτό του πετυχημένο ο Αντωνάκης; Μόλις καταφέρει να είναι πρωθυπουργός έστω μία ημέρα παραπάνω από τον Μητσοτάκη, ο οποίος όμως δεν θα τον αφήσει να σπάσει αυτό το φράγμα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Σε λίγο θα παίζεται αν η ΝΔ θα σπάσει το φράγμα του 20%.

-Τι πέτυχε η κυβέρνησή κ. Αντωνάκη;
-Να μην κυβερνά η αριστερά και να γιγαντωθεί η ακροδεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: