1/5/14

Όσιο και ιερό το ευρώ το ευρώ

Όταν ζεις σε χώρα όπου κάποιοι υπάλληλοι κατέχουν μεγαλύτερη εκτελεστική εξουσία από υπουργούς τότε είναι υπερβολή να λες ότι έχεις και πρωθυπουργό. Έναν υψυπουργό έχεις και πολύ σου είναι Μη θεωρείς τυχαίο που στις ΗΠΑ οι υπουργοί καλούνται γραμματείς.

Στα βρετανικά νησιά υπουργός και επίσκοπος είναι ίδια λέξη. Στην Ελλάδα οι υπουργοί παρακαλάνε το Θεό να μην τους κόψει τη δουλειά ο Τόμσεν.

Στις ευρωεκλογές χωρίς σταυρό τα ψηφοδέλτια κατάρτιζαν οι υπό ψήφισιν και οι υπό αυτών. Τώρα έγιναν όλοι υποψήφιοι.

Οι τηλε-πολιτικάντηδες την πάτησαν. Χωρίς περιορισμούς οι προεκλογικές εμφανίσεις τους, ακόμα και οι επαναλήψεις επιτυχημένων παραστάσεών τους.

Κρίμα, πήραν είδηση την ξεφτίλα και το κατάργησαν. Ήταν μια καλή ευκαιρία να ξεφτιλιστούν οι τηλεπολιτικάντηδες

Ο Ιωαννίδης επιμένει σεμνά: «Εύχομαι να νικήσω ο καλύτερος».

Αρούλη, αν κατάλαβα καλά. θα βγεις να δέρνεις κι εσύ μετανάστες για να κερδίσεις ψήφους;

Ο Ντας Ίστ Άιν Στουρν (φίχντιχ) είπε όσιο και ιερό το ευρώ. (το ευρώ) Πώς λέμε από μπρος παρθένα κι από πίσω μπαίνουν τραίνα. Από μπρος άγια πλανεύτρα κι από πίσω μπαίνουν μέτρα. Από μπρος αγνή μα χωράει όλο τ’ αρνί.

Δηλαδή ρε σεις, Αντωνάκη και Βαγγέλα, σας πειράζει να διαγραφεί ένα μεγάλο μέρος του χρέους μας;

Ο ΓΑΠ δήλωσε ότι είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ. Άμα φτάσεις εκεί…. Εδώ δηλώναμε κάποτε ότι η Μακεδονία ήταν είναι και θα είναι ελληνική, λες και ενδιέφερε κανέναν αυτό.

Η σημαντικότερη αλλαγή στο Σύνταγμα που προτείνει ο ΘΑμαράς (συμφωνεί και ο Βαγγέλας) είναι ν’ απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις σ’ αυτή την πλατεία.

Ο ΘΑμαράς τώρα υπόσχεται κι άλλο σαξές στόρι στον τουρισμό. Υποθέτει ότι θα έχουμε φέτος 20 εκ. τουρίστες. Και πέρσι πανηγύριζε με τις τουριστικές επιτυχίες, αλλά λεφτά από τον τουρισμό δεν είδα ούτε στη δική μου, ούτε στην τσέπη κανενός γνωστού μου, ούτε να κυκλοφορούν πουθενά.

-Τι να πω; Έχω στην τσέπη μου 10 ευρώ.
-Τι να πω κι εγώ που έχω στην τσέπη μου 10 χιλιάρικα λιγότερα;

Η φτωχή Ατλέτικο (και όχι Αθλέτικο, όπως προφέρεται στα γκρικσπάνις) ξεφτίλισε την πάμπλουτη Τσέλσι και μάλιστα στην έδρα της. Τα λεφτά δεν φέρνουν τα αποτελέσματα. Να το βλέπει το ΠΑΣΟΚ που θα πάρει επιχορήγηση 400% πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ για προεκλογικές δαπάνες. Σε μπουγάτσες θα πάνε;

Ωραία, τιμωρήσαμε τον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια οπαδών του στον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Δυο αγώνες χωρίς θεατές προφανώς κλειστό το γήπεδο της Τούμπας. Οι τρεις βαθμοί όμως από πού θ’ αφαιρεθούν;  Από το φετινό πρωτάθλημα; Από το επόμενο; Θ’ αφαιρεθούν τρεις βαθμοί Κελσίου από την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο πρώτο ντέρμπι; Μήπως ν’ αφαιρεθούν τριες βαθμοί από τη βαθμολογία του ΠΑΟΚ στο πρώτο πρόχειρο διαγώνισμα; Βγάλτε όλοι από μια κόλλα χαρτί.

Περσινός τίτλος: "Δεν είν' αργία, είναι ανεργία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: