9/4/14

Συμβολικός δανεισμός

Ευτυχώς που ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο και φτήνυνε το γάλα. Όπως όταν εισέβαλαν οι ΗΠΑ στο Ιράκ και όπως έλεγαν έπεσε η τιμή της βενζίνης. προς τα πάνω.

Γιατί όταν έχουμε απεργία στα ΜΜΕ πέφτουν οι επισκέψεις μου; Επειδή είμαι μεγάλος!......

Τετάρτη 9/4 μία ώρα παρά τέταρτο (μετά) το μεσημέρι ο πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) είπε κάτι αμίμητο στον Real FM. Θέλησε να εξηγήσει γιατί η μνημονιακή πολιτική υπόσχεται να αναβαθμίσει οικονομικά την Ελλάδα και έφερε παράδειγμα την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Είπε ότι μέχρι σήμερα μας τυραννούσαν οι απεργίες, αλλά τώρα η εμπορευματική κίνηση του λιμανιού στο φέρνει στην τάδε υψηλή θέση της Ευρώπης κ.τ.λ

Η (παρούσα;) δημοσιογράφος "γάτα" Μακρή δεν άρπαξε το ολίσθημα να επεκτείνει την αρχική ερώτηση με "Δηλαδή κύριε πρόεδρε του ΚΕΠΕ, η οικονομία της χώρας μας βάλτωνε εξαιτίας των απεργιών;". Τότε να φτιαχτεί νόμος που τις απαγορεύει κ.τ.λ. Η κ. Μακρή όμως, ούτε γάτα έδειξε ποτέ ότι είναι, ούτε πρόθυμη να εκθέσει μνημονιακούς απολογητές. Άλλο η συνέντευξη και άλλο το βήμα προβολής. Λίγο μετά η κυρία πέταξε έξω τον πρόεδρο του ΚΕΠΕ και φιλοξένησε στην εκπομπή της χορηγό που μας εξήγησε πόσο καλό είναι να παραδίδεται η υγεία μας σε επιχειρηματίες αν και πληρώνουμε φόρους για δημόσια υγεία.

Εκτός από τον προεκλογικό δανεισμό μιας χώρας ή τον δανεισμό υποδούλωσης, μάθαμε ότι υπάρχει και ο συμβολικός δανεισμός.

Ευχαριστούμε το κασιδιάρικο βίντεο Μπαλτάκου. Έσπρωξε μια ώρα αρχύτερα τη χώρα μας σε συμβολικό δανεισμό. Το είδαμε κι αυτό. Η είσοδός μας στις τοκογλυφικές αγορές έγινε για συμβολικούς λόγους. Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα ως χώρα  Μόνο τα κυβερνητικά κόμματα ελπίζουν κάτι, να φύγει η κουβέντα από τις ακροδεξιές "επιτυχίες" Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: