29/3/14

Ρίξε στο χαρτί φαρμάκι

Έκτακτο δελτίο Μέγκα των 8 παρά 10: "Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας χθες και σήμερα έξω από φαρμακεία σε σχηματισμούς ουράς".

Αν κλείσει το φαρμακείο της γειτονιάς πώς θα τονωθεί η οικονομία μας;
1) Σιγά μην ξεποδαριάζονται οι γέροι να πηγαίνουν στα φαρμακοπωλεία των πολυεθνικών, άρα θα πεθάνουν και θα σωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Άσε που στα χωριά δεν θα υπάρχουν ούτε φαρμακεία φαρμακοποιών, αφού θα μπορούν να τα μεταφέρουν στις πόλεις.
2) Δεν θα μπορούν να πάνε να τους πάρει ο φαρμακοποιός την πίεση, θα πάθουν εγκεφαλικό, θα πεθάνουν κι έτσι θα σωθούν τ' ασφαλιστικά ταμεία.
3) Αν είναι ανασφάλιστοι ή δεν έχουν λεφτά  και τους έτυχε κάτι και πρέπει να πάρουν φάρμακο αμέσως και δεν προλαβαίνουν να πάνε στο γιατρό να τους το "γράψει" ο φαρμακοποιός δεν θα τους λέει, πάρ' το και θα φέρω εγώ συνταγή. Έτσι, θα μείνουν χωρίς φάρμακο, θα πεθάνουν και θα σωθούν τ' ασφαλιστικά ταμεία.
4) Αν ο γέρος πάει σε πωλητή φαρμάκων και όχι σε φαρμακοποιό, αλλά δεν έχει το φάρμακο που ζητά ή ο πωλητής το θεωρεί φτηνό και λέει πως δεν το έχει, δεν θα τον ρωτήσει τι άλλη ασθένεια έχει, θα του δώσει ένα άλλο φάρμακο επειδή του έκατσε ή είναι ακριβότερο αδιαφορώντας αν αυτό θα φέρει παρενέργειες στο γέρο και τον σκοτώσει, έτσι θα σωθούν τ' ασφαλιστικά ταμεία.
5) Δεν θα πηγαίνεις με τα πόδια πια για ν' αγοράσεις φάρμακα. Θα χρειάζεσαι λεωφορείο, ταξί, βενζίνη για το δικό σου αμάξι, έτσι θα ξοδεύεις και θα σώσεις την οικονομία.
6) Θα είναι πανάκριβα τα φάρμακα, έτσι θα καταβάλλουμε περισσότερο ΦΠΑ και θα σωθούν οι ΔΟΥ και τ' ασφαλιστικά ταμεία.
7) Θα ανέβει ανελέητα η μαύρη αγορά φαρμάκων, κάτι που δηλώνει ζωντάνια, δηλαδή ανάκαμψη, θετικό στην ψυχολογία της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: