29/3/14

Απρόσμενα γαρ γάλατα

Τελικά το γάλα δεν έριξε την κυβέρνηση, αλλά μόνο έναν υφυπουργό, τον Χαρακόπουλο που χρησίμευε μόνο στη χάραξη των κόκκινων γραμμών που δεν τηρούνται, άρα έτσι κι αλλιώς άχρηστος ήταν.

Το γάλα δεν έριξε την κυβέρνηση, έριξε όμως τις τυπωμένες από την Παρασκευή κυριακάτικες εφημερίδες, αφού μετά τον Χαρακόπουλο ξύπνησαν σαββατιάτικα και οι κυβερνητικοί αντάρτες ημέρας και άρχισαν να ξαναλένε ότι δεν θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο που είναι βουτηγμένο μέχρι το λαιμό στο γάλα.ντε οι κυριακάτικοι να τρέχουν ν' αλλάζουν ύλη. Έτσι, άλλοι εκδότες κλαίνε τα λεφτά τους που τα έδωσαν για να κάνουν δεύτερη έκδοση και άλλοι εκδότες κλαίνε που δεν είχαν λεφτά να δώσουν για να κάνουν δεύτερη έκδοση και να κλαίνε γι' αυτήν μετά.

Βγαίνουμε από το μνημόνιο, είπε ο Αντωνάκης και ήταν αλήθεια. Βγήκαμε από το προηγούμενο μνημόνιο, γιατί το επικαιροποιήσαμε με το καινούργιο που λέγεται συμφωνία με την τρόικα.

Σε ένα χρόνο θα λέμε: "Βγήκαμε στις αγορές, αλλά αυτές μπήκαν μέσα".

Δηλαδή αν της κυβέρνησης της κοπεί το γάλα θα πέσει;

Κι αν δεν υπερψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο δεν θα μας δώσει η τρόικα τη δόση να τη δώσουμε στους ίδιους που είναι και δανειστές μας; Δηλαδή αν καθυστερήσει η πληρωμή τι θα μας κάνουν; Θα μας δείρουν;

Πάντως ο Αντωνάκης προειδοποίησε τους κυβερνητικούς και ημικυβερνητικούς, όπως ο Λοβέρδος, που του κάνουν νάζια για τη στάση που θα κρατήσουν στην αυριανή ψηφοφορία: "Μην περάσει απ' το μυαλό σας αυτό που σκέφτεστε".

Ο Αντωνάκης δε ζητά πολλά από τους βουλευτές που υποστηρίζει. Είναι ολιγαρχής.

Η αλήθεια είναι ότι οι μόνοι που θα χάσουν αν πέσει η κυβέρνηση είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές. Όλοι πλην ελαχίστων δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να επανεκλεγούν, ούτε μετά να τους δώσει κάποιος δουλειά.Τρέμουν λοιπόν οι βουλευτές της πλειοψηφίας μη χάσουν την υποστήριξη του Αντωνάκη. Γι' αυτό δεν απειλούν ότι μπορούν να τον ρίξουν.

Έκτακτο δελτίο Μέγκα των 8 παρά 10: "Ύποπτα αντικείμενα πιθανώς του μαλαισιανού Μπόινγκ εντόπισε δορυφόρος να επιπλέουν στην λίμνη Κωπαΐδα, γεγονός που δείχνει ότι κακώς καταργήθηκε ο δημόσιος οργανισμός αποξήρανσής της ασχέτως του ότι η λίμνη είναι ήδη αποξηραμένη από τη δεκαετία του '50."

Βαγγέλας Μπένι: "Με την χαρακτηριστική αδράνειά μας στα εκεί κοσμοϊστορικά γεγονότα, ως Ελλάς, ως προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως επιστήμονες και ως άνθρωποι των Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, καταφέραμε στο πλαίσιο του εκτσογλανισμού να ζμπρώξουμε, άντε καλέ, την Ουκρανία στο ΔΝΤ για να μας αφήσουν εμάς ήσυχους και οι Ουκρανές και το ΔΝΤ. Κοτζάμ Ουκράνια έχετε άστε την Ελλαδίτσα. Επι τη ευκαιρία με την Ελιά θα κάνουμε την Ελλάδα Ελιάδα, Ελλάς-Ελιάς, άντε καλέ και σε τα μας."

Την άμεση απόλυση εκατό μονίμων υπαλλήλων του ΔΝΤ απαίτησε ο Φον Στουρν, αλλιώς, είπε πως απείλησε, ότι δεν θα δεχθεί άλλες διαπραγματεύσεις με την τρόικα μετά τις ευρωεκλογές και θα δεχθεί εκ των προτέρων όλες τις παράλογες απαιτήσεις τους «χωρίς να πέσει τουφεκιά», δεν θα παλέψει λοιπόν, ούτε για την (πάντα υψηλή) τιμή των όπλων, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και τον πίστεψαν όλοι. Αυτή η απρόσμενη εξέλιξη έφερε πονοκέφαλο στον Τόμσεν, που αναγκάστηκε να μεταβεί άρον-άρον στη νεοαποκτηθείσα από το ΔΝΤ Ουκρανία όπου τα φαρμακεία είναι ανοιχτά σε προτάσεις πώλησης παυσίπονων. Καλού-κακού ο Τόμσεν θα ψάξει και δουλειά σ’ αυτή τη χώρα, γιατί ο Φον Στουρν είναι έτοιμος να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, δηλαδή να τον απολύσει. Θυμίζουμε, αφού η Ελλάδα συμμετέχει ως χώρα στο ΔΝΤ ο Τόμσεν είναι τυπικά υφιστάμενος των υπουργών μας. Κάποιος να τους το πει.

Ο αρχηγός κόμματος και με τον Πολύδωρα συναρχηγός κ. (κάποιος) Ζώης ξεκαθάρισε ότι δεν συμμετέχει στο όνομα του συνδυασμού της Δούρου, ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ. «Είναι Δύναμη Ζωής αυτός ο συνδυασμός και όχι Ζώης Σωτήρ, όπως τα παραχριστιανικά μου συνδυαστικά χαρακτηριστικά», φέρεται  να δήλωσε (α)σχετικά,  ο κάποιος Ζώης.

Ώρα έξι το πρωί. Φωνή από το δρόμο: "Ο αγελαδρης, ο κατσικάς, ο γαλατάς. Και αγελάδα έχω και κατσίκα. Ελάτε κυρίες, πάρτε μπουκάλια χωνιά και κουβαδάκια κι ελάτε να πάρετε γάλα ημέρας. Δεχόμαστε και απ' ευθείας θηλασμό.Και γάλα του φιδιού έχω, έχωωωωωωω".

Δεν υπάρχουν σχόλια: