23/3/14

Ακροσαμαρικοί

Σας το είχαμε πει, ότι η επανάσταση ξεκινά από τις καθαρίστριες.

Λογικά το γράφουμε, αφού φιλοναζιστές δεν έχουμε μόνο στην πραξικοπηματική κυβέρνηση της Ουκρανίας, που την αναγνώρισε ο Βαγγέλας Μπένι. Έχουμε τέτοιους και πιο κοντά, στην κυβέρνηση όπου απλώς αντι-προεδρεύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Τίτλος της εβδομάδας: Γρηγοράκος - Μπαλτάκος: Σημειώσατε ΧΑ

Ο Αντωνάκης προχωρά σε ρατσιστικούς νόμους πιστεύοντας στα σοβαρά ότι έτσι θα πάρει ψήφους της Χρυσής Αυγής. Κάποιος θα του πει ότι έτσι δικαιώνει τους χρυσαβγάδες και όσους τους ψήφισαν. Και; Τι τον νοιάζει; Χαίρεται που παίρνει τέτοια μέτρα, αφού ακροδεξιός είναι ο ίδιος, πολιτικό παιδί του Αβέρωφ που μας έλεγε ότι αμέσως μετά την πτώση της δικτατορίας των συνταγματαρχών, στο στράτευμα υπήρχαν -με μαγικό τρόπο- μόνο σταγονίδια νοσταλγών τους.

Θα πρόκειται περί ηλιθίου αν δεν ξέρει ότι δεν κερδίζει ψήφους με ρατσιστικά άρθρα σε νόμους για την υποδοχή σε στρατόπεδα μεταναστών και αν καταγγείλουν βίαιη συμπεριφορά εναντίον τους από ένστολους, καταγγελία που θα δειχθεί αναληθής -καθόλου δύσκολο- απελαύνονται αμέσως. Στοχεύει στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Ελάχιστοι από αυτούς όμως είναι ιδεολόγοι ναζιστές και τέτοια ανοίγματα τους κάνουν να αισθάνονται ότι σωστά έκαναν και ψήφισαν αυτούς. Γιατί ν' αλλάξουν;

Οι περισσότεροι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν έριξαν την ψήφο τους εκεί επειδή βλέπουν μετανάστες στο δρόμο και ξαφνικά έγιναν νοσταλγοί του Χίτλερ, αλλά επειδή καταστράφηκαν ξαφνικά οι ίδιοι και αυτό τον -αφελή- τρόπο διάλεξαν για να διαμαρτυρηθούν. Όσους μετανάστες και να δείρεις, να διώξεις ή να σκοτώσεις, αυτοί δουλειά δε θα βρουν. Γιατί να σε ψηφίσουν Αντωνάκη, όταν αποδείχτηκες πιο μνημονιακός από το ΠΑΣΟΚ; Σίγουρα όμως με τέτοια συμπεριφορά θα χάσεις δημοκράτες δεξιούς και κεντρώους ψηφοφόρους. Και αυτούς τους χάνεις εύκολα. Στο κάτω-κάτω ποιος είσαι; Ο αρχηγός που έφερε στη ΝΔ τα χειρότερα ποσοστά από την ίδρυσή της. Ούτε η ΕΡΕ,ούτε ο Ελληνικός Συναγερμός του Παπάγου, μην πάμε παραπίσω, δεν πήγαν ποτέ τόσο άσχημα.   

Πολλοί που επέλεξαν τρόπο διαμαρτυρίας την ψήφο τους στους "άγριους" χρυσαβγάδες το μετάνιωσαν πικρά. Είδαν, όχι άγριους, αλλά μπουχέσες. Άλλοι σκότωσαν άνθρωπο και μετά έλεγαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την οργάνωση αυτή. Ένας βουλευτής τους αποχωρεί λέγοντας ότι δεν ήταν ποτέ μέλος της Χρυσής Αυγής, άλλος ότι δεν ήξερε πως παρουσίαζαν βίαιη συμπεριφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: