21/3/14

Ελλάς σε κωμικό σημείο

Ως λαός και ως οικονομία βρισκόμαστε σε κομ(β)ικό σημείο, όπως πάντα πριν από ψηφοφορία "μνημονίου" στη Βουλή.

Ρε, μπας και περνάω καλά και δεν το πήρα είδηση; Παρακαλώ τα ΜΜΕ να μου το πουν.

Ο Αντωνάκης και ο Βαγγέλας θα περάσουν και το γάλα ημέρας και τα αβγά υψηλής παστερίωσης. Παίζουν φουλ επίθεση με ξαφνικές άμυνες από βουλευτές τους που λένε ότι δεν ΘΑ ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.

Βουλευταί, γενικοί γραμματείς, ακόμα και αρχηγοί κομμάτων θα αξιολογούν τους αποσπασμένους στα γραφεία τους υπαλλήλους που οι ίδιοι επέλεξαν. Αν -λέμε, αν- βρουν κάποιον ακατάλληλο να το εκλάβουμε ως αυτοκριτική ή να συμπεράνουμε ότι ο υπάλληλος άλλαξε κομματική προτίμηση;

Δικαίωμα τσιμπήματος από το πλεόνασμα έχουν ΟΛΟΙ οι άνεργοι που δεν έχουν σπίτι, δεν είναι παντρεμένοι, δεν διατηρούν ερωτικό δεσμό, δεν πίνουν, δεν είναι παχύσαρκοι, δεν παίζουν στοίχημα ή άλλα ΟΠΑΠΑτζίδικα παιχνίδια. δεν αγοράζουν λαχεία, δεν έχουν αυτοκίνητο, ούτε μηχανάκι, ούτε ψυγείο, δεν είναι Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚτσήδες, ΑΕΚτζήδες, Πανιώνιοι, Απολλωνιστές, ΟΦΗδες, Ολυμπιακοί του Βόλου, όσοι δεν.... καλά σταματάω.

Πάντως αν πάρω κι εγώ κάνα δώρο σαρακοστιανό από το πλεόνασμα 500 ευρά θα βρεθώ σε δύσκολη θέση. Έχω πέντε χρόνια να δω στην τσέπη μου τέτοιο ιλιγγιώδες, αμύθητο ποσό. Τι να το κάνω; Έχω ξεχάσει να βγαίνω να ξοδεύω. Και να το κάνω θα αισθάνομαι ένοχος ότι τα έκλεψα από εσένα. Αλλά σιγά μη σου δώσω δεκάρα.

Ο Αντωνάκης διαβεβαίωσε ότι το πλεόνασμα θα δίκαια. Οι ένστολοι θα πάρουν 500 € και οι άστολοι που το δικαιούνται θα πάρουν κι αυτοί 500 μισόευρα. Πολλοί άνεργοι λόγω μεγάλης ανάγκης θα πάρουν 1.000 εικοσάλεπτα. Και συνεχίζουμε.

-Συγνώμη, άργησα στο ραντεβού.
-Μια βδομάδα.(ειρωνικά) Μήπως είχε κίνηση;
-Μόνο στο Σουέζ.
-Πλάκα μας κάνεις;
-Όχι αλήθεια λέω. Ξέρετε ήμουν στη Μαλαισία δκαι δεν τόλμησα να πάρω αεροπλάνο να γυρίσω. Δεν είναι έξυπνο να κυκλοφορείς πάνω από τον Ινδικό ωκεανό τη σήμερον ημέρα. Έτσι, πήρα το πλοίο της γραμμής.

Τα αποτελέσματα της θριαμβευτικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα αργούν να φανούν στην τσέπη μας γιατί έρχονται με το πλοίο της κόκκινης γραμμής από γάλα. Η κυβέρνηση όμως δεν θα πνιγεί σε μια κουταλιά γάλα.

Κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο, γι' αυτό στα ράφια των σούπερ-μάρκετ θα έχουμε κυβερνητικές υποσχέσεις ημέρας που θα διαρκούν δύο ημέρες.

Εντάξει, το πιάσαμε. Το γάλα ημέρας θα διαρκεί δύο ημέρες. Η μέρα όμως πόσο θα διαρκεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: