20/3/14

Λεφτά παραϋπάρχουνε

Το μισό από τα 2 δισ. του πλεονάσματος που γλυτώσαμε από τους δανειστές δεν είναι δώρο Πάσχα, είναι δώρο Σαρακοστής, γι' αυτό το δίνουμε σε σαρακοστιανά, γάλα ημέρας και αβγά υψηλής παστερίωσης.

Πολιτική είναι η τέχνη να αρπάζεις τα λεφτά των πλουσίων και τις ψήφους των φτωχών, με το πρόσχημα ότι προστατεύεις τους μεν από τους δε. (Jules Michelet, 1798-1874, Γάλλος ιστορικός)

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται.(Bertolt Brecht)

Η πολιτική είναι μεγάλη τέχνη. Πείθει τους ανθρώπους να πληρώσουν γι’ αυτά που τους κλέψανε.  (Andrzej Majewski, 1963-, Πολωνός συγγραφέας και σκηνοθέτης)

Ζητείται από χαμηλόμισθους εργαζόμενους η άρση μονιμότητας της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης σε υψηλότερα αμειβόμενους.

Πανηγυρίζουμε γιατί από τα 2 δισ. του πλεονάσματος καταφέραμε να αποσπάσουμε από τους δανειστές ο μισό. Αν δεν είναι πάνω από 75 ετών και δε φοράς στολή (όχι αποκριάτικη) δεν θα πάρεις τίποτα. Όσοι έχουν μισθό 700 € να αισθάνονται περήφανοι γιατί συνέβαλαν στο πλεόνασμα και δίνουν κάτι που περισσεύει ακόμα και σε ένστολους που έχουν μισθό 1499 €.

Από τους ένστολους κάτω από 1500 € μικτά παίρνουν μόνο οι νέοι. Αλλά και από αυτούς καταλαβαίνουμε ότι λογικό να δίνεται δώρο από το πλεόνασμα μόνο στους νέους αστυνομικούς που πάνω-κάτω υπηρετούν  στα ΜΑΤ και τελευταία υπερέβαλαν εαυτόν στους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών.

Το πλεόνασμα το άρπαξαν κι αυτό οι τοκογλύφοι. Τα ψίχουλα που άφησαν θα τα μοιράσει στους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς που παίρνουν κάτω από 1.500 € το μήνα , στους χαμηλοσυνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 500 € και στους Μεσσήνιους ανεξαρτήτως εισοδημάτων.

Τα χρήματα για ευνόητους  λόγους θα δοθούν την Παρασκευή πριν τις ευρωεκλογές από την Τράπεζα Πειραιώς την έμμεση ανακεφαλαίωσή της. Οι δικαιούχοι θα στριμωχτούν στις ουρές, όσοι προλάβουν να πάρουν τα αργύρια μισή ώρα το πολύ μετά θα τα έχουν ξοδέψει και την Κυριακή δεν θα θυμούνται ότι υποχρεούνται να ψηφίσουν τον ελεήμονα Αντωνάκη. Όσοι δεν προλάβουν να τα πάρουν δεν συζητιέται τι θα κάνουν. (σημείωση: κακώς μιλάνε για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών. Μόνο τα χρηματικά ποσά κεφαλαιοποιούνται και ανακεφαλοποιούνται)

Θα χάσουμε που θα χάσουμε, είπε ο Στουρνάρας, γιατί δεν βάζουμε παράβολο 10 € για κάθε ψηφοφόρο; Έξω από τα εκλογικά τμήματα θα μοιράζουν φυλλάδια και παράβολα. Όποιος υποψήφιος διαθέτει περισσότερα χρήματα θα κερδίσει. Οι φτωχοδιάβολοι θα μπαινοβγαίνουν στα εκλογικά τμήματα και θα μαζεύουν παράβολα.

Για να συγκινήσει τους νέους του διαδικτύου, μετά τον Σταύρο (και κυρ-Σταύρο και αφέντη τσουτσουλομύτη) Θεοδωράκη ξεκινά και ο κυρ-Αντωνάκης Σαμαράς πανελλήνιο ρεπορτάζ, συγνώμη, πανελλήνια περιοδεία. Ξεκινά κι αυτός από την ιδιαιτέρα πατρίδα του την διαδικτυακή Πύλο που διαθέτει δωρεάν ασύρματο wifi και όχι ενσύρματο γιατί δεν υπάρχει τέτοιο. (Το "wi" είναι από το wireless που σημαίνει ασύρματος-ασύρματη-ασύρματο)

Το σαξές σ(τ)όρι -τέλος καλό- από τη διαθεσιμότητα περνά στον τουρισμό, τώρα που άνοιξε ο καιρός.

Για την πώληση στον υιό Λάτση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά με 80 € το τετραγωνικό μέτρο, σε σχετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ-1 βρέθηκε κάτοικος που διαφωνεί. Δεν βγήκε στον αέρα, κρατείται στη ΓΑΔΑ.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΖΕΙ & βασιλεύει και τον Νέο Κόσμο κυριεύει.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΖΕΙ με Ελιά-Ελιά και Βάγγο βασιλιά.

Νέα πρόταση Βαγγέλα Μπένι: "Να ανεγερθεί στα ναυπηγεία Σκαραμαγκ(ι)ά πολιτικό αεροπλανοφόρο για νησιά χωρίς αεροδρόμιο που έχασαν στα ζάρια από τον υιό Βαρβιτσιώτη την ακτοπλοϊκή τους σύνδεση με Πειραιά."

Δεν υπάρχουν σχόλια: