19/3/14

Ομπάμα, ακριβά θα το κυρώσεις

Πούτν: Ευχαριστώ Άγκελα για το δώρο του Πάσχα, τη Σαρακοστιανή Κριμαία. (Πόνεσες;)
Μέρκελ: Άντε και σε καλή μεριά. (Γαμώ το κέρατό μου)
Ομπάμα: Και εις άλλα με υγεία. (Χα-χα-χα)

Σκληραίνει η στάση των ΗΠΑ για την Κριμαία. Όχι μόνο απαγορεύει την είσοδο σε 11 Ρώσους και Ουκρανούς, επιτρέπει την είσοδο των χρημάτων και των συζύγων τους.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ θα ήταν σοβαρές μόνο αν τη διαχείριση των εκεί δεσμευμένων χρημάτων Ρώσων επιχειρηματιών επέτρεπαν μόνο στις συζύγους τους.

Ο Πούτιν ξεσπάθωσε αλά ελληνικά: "Ομπάμα, αν συνεχίσεις έτσι θα το κυρώσεις ακριβά".

Γνωστό ρεμπέτικο: "Ακριβά θα το πληρώσεις / εν ευθέτω τις κυρώσεις / συνιστώ να ακυρώσεις".

Με τις κυρώσεις αυτές του Πούτιν του κόπηκαν τα ήπατα. ήταν κυρώσεις του ήπατος.

Επειδή ό,τι ακούσαμε από την Κουάλα Λαμπούρ, από τις αρχές της Μαλαισίας, για το εξαφανισμένο Μπόινγκ ήταν ΚουαλαΛαμπουρνέζικα, οι ΗΠΑ προχωρούν σε κυρώσεις πτήσεων.

Απαγορεύεται η έξοδος από την Ελλάδα κεφαλαίων που βρίσκονται ήδη στην Ελβετία και σε φορολογικούς παραδείσους χωρών που δεν ήταν ποτέ SOS στη γεωγραφία.

Οι τράπεζες της Ελλάδας έγιναν ελβετικές. Κρατούν κι αυτές μυστικά. 

Σήμερα η κύρωση του λαϊκού λαχείου, σήμερα κυρώνει η πρόκριση του ολυμπιακού στους 8 του Τσάμπιον Λιγκ και από Δευτέρα οι κυρώσεις και των δύο ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

Η φάρσα της ιστορίας που δεν επαναλαμβάνεται: Με τη Σοβιετική Ένωση επιτρεπόταν η έξοδος από τη χώρα μόνο σε κάποιους έμπιστους. Τώρα απαγορεύεται η είσοδος των έμπιστων του Κρεμλίνου στις ΗΠΑ. Αύριο θ' απαγορευτεί η είσοδος κάποιων Αμερικανών στη Ρωσία και θα εξακολουθήσει να ισχύει η απαγόρευση εξόδου των Ελλήνων από την κρίση.

Μετά την Κριμαία ζήτησε να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία και το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ του Ουκρανού Σέργιου Μπούμκα που ζει στο Μονακό. Τι ίδιο αναμένεται να κάνει και το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντής της αλληνής που δε θυμόμαστε το όνομα γιατί είναι Ουκρανέζα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: