18/3/14

Πήραμε τα σώβρακα του Τόμσεν

Συμφωνώ. Κάτι άλλο όμως, εκτός από τα σώβρακα του Τόμσεν πήραμε;
To ΠΑΣΟΚ είναι εδώ στο λιοτρίβι δυνατό.

Η συμφωνία με την τρόικα χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ως θετική, αλλά ο Αντωνάκης παραμένει στα ΘΑ της κυβέρνησης των φτερών.

Ο Αντωνάκης αισθάνεται αισιόδοξος. Το πορτοφόλι μου όμως εξακολουθεί να μένει αναίσθητο.

-Αφού συμφωνήσαμε χθες, γιατί μας ξανάρχονται οι τροϊκανοί τον Ιούνιο;
-Γιατί θα έχουν περάσει οι ευρωεκλογές.

-Τι σημαίνει έμμεση δυσφήμηση;
-Ο τέως δήμαρχος Αθηναίων κύριος Μπαγλαμάνης….

Σύμφωνα με τ’ αποτελέσματα των τελευταίων δημο(σ)κοπήσεων πρώτο κόμμα παραμένει η ανεργΓία με άλφα κεφαλαίο ή κεφάλαιο.

Το βουνό τα χρέη έρχεται δεύτερο.

Η θάλασσα τα κάναμε έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη.

Στο σακίδιο του Ποταμάρχη δε βρήκε η Αστυνομία ούτε βόμβες μολότοφ, ούτε μπόμπες ουίσκι, γιατί κανείς δεν έψαξε.

Οι γνωστοί «αντάρτες» πλουσίων πόλεων ξεκίνησαν τα «δεν ψηφίζουμε» το τάδε και το δείνα. Στο άντε στοίχημα ο συντελεστής του «τελικά θα τα ψηφίσουν όλα» είναι πολύ μικρός.

Η Κριμαία ήταν  μια καλή αρχή όχι για τη Μέρκελ. Στην Ουκρανία κάνει περικοπές ο Πούτιν. Για την ώρα έκοψε την Κριμαία. Η Μέρκελ δεν τα κατάφερε στην Κριμαία, τα κατάφερε όμως στην Ιταλία. Ο νέος -μη εκλεγμένος- πρωθυπουργός εκεί ξεκίνησε κοινωνικές περικοπές.

Στην καθημερινή βόλτα μου συχνά διέκρινα έξω από κάδους ράφια νοβοπάν, παντζούρια και άλλες θερμαντικές δυνάμεις να στέκουν αμέριμνα, άρα ο χειμώνας απέδειξε ότι έφυγε.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι η σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν τελείωσε. Θα συνεχιστεί και μετά τις ευρωεκλογές, μετά και το νέο μνημόνιο.

Ο Σταύρος και κυρ-Σταύρος ξεκίνησε την περιοδεία του από την Κρήτη, όπου όμως δε βρήκε πολύ κόσμο να τον περιμένει και κατήγγειλε γι' αυτό το υπουργείο Τουρισμού. Τα ίδια πενιχρά αποτελέσματα αναμένονται και στους επόμενους σταθμούς του, Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Ρόδο, Πάρο, Κω, Κύθνο κι όπου αλλού φτάνει το Ποτάμι.

Πνιγμένοι ανασύρθηκαν άλλοι 7 παράνομοι μετανάστες στη Μυτιλήνη, αλλά όχι η ανάπτυξη της οικονομίας μας.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να επιδεικνύουν σκληρότητα απέναντι στη Ρωσία, την οποία απείλησαν ότι αν προσαρτήσει την Κριμαία ο Ομπάμα θα αποκλείσει την είσοδο στη χώρα του και σε άλλους 5-5 Ρώσους ή και Ουκρανούς. Ο Πούτιν σκέπτεται το πολιτικό κόστος αυτής της απειλής σε διεθνές επίπεδο. Αναμένει ότι θα το πληρώσουν ακριβά οι ΗΠΑ.

Έντρομος ο Άδωνις διαπιστώνει ότι κάθε μέρα λιγοστεύουν όλο και περισσότερο οι προσκλήσεις που λαμβάνει για συμμετοχή του σε τηλεοπτικά ενημερωτικά σόου. Σκέφτεται σοβαρά να κατέβει υποψήφιος κάπου για κάτι μπας και ανεβάσει λίγο την τηλεοπτική του παρουσία, για το καλό της Δημοκρατίας φυσικά. Της τηλεοπτικής.

Ο Άδωνις ούρλιαζε που στην Βενεζουέλα δεν είχαν χαρτί υγείας και δεν είδε ότι τα νοσοκομεία που εποπτεύει το υπουργείο του δεν έχουν γάζες.

Κύριε Αντωνάκη τους, δεν μας λεηλάτησε ανηλεώς η κρίση, αλλά η κυβέρνησή σου.

Όχι Μενεγάκη μας, θα έχουμε μεν γάλα ημέρας, όχι όμως αβγά υψηλής παστερίωσης.

Τα κονομήσαμε είπε ο Αντωνάκης. Τα κονομήσαμε γιατί οι εργαζόμενοι (όχι εμείς) θα πληρώνουν 6% λιγότερο για ασφαλιστική εισφορά, ενώ οι εργοδότες (όχι εμείς) θα δίνουν 11% λιγότερο για τη δική τους. Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν τα ρώτησε αν μπορούν να κάνουν εμάς πλούσιους ή τους εργοδότες πιο πλούσιους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: