26/3/14

Νικήσαμε Ιμπραήμ, Δράμαλη και Κιουταχή Μνημόνιο

Αισθάνομαι εθνικά ψωροπερήφανος. Η επανάσταση του 1821 έγινε με προσκλήσεις. Προς τιμήν της έγινε και η παρέλαση στο Σύνταγμα με προσκλήσεις.

Παρέταξαν σιδηρόφραχτες λεγεώνες αστυνομικών στο Σύνταγμα και δε μας άφησαν να πανηγυρίσουμε εθνικά την επιτυχία της χώρας μας που απογειώνεται σαν Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Η χώρα μας έγινε Μονακό, έγινε επιχείρηση. Από του χρόνου οι παρελάσεις θα γίνονται με τσουχτερό εισιτήριο. Σύμφωνα με το εργασιακό μνημόνιο της "συμφωνίας" με την τρόικα στους χώρους εργασίας θα παρευρισκόμαστε μόνο με προσκλήσεις, όχι κάθε μέρα, τι το κάναμε;

Ο Ιμπραήμ που ουσιαστικά είχε καταπνίξει την επανάσταση εκδιώχθηκε με κατά λάθος εξωτερική βοήθεια, τη ναυμαχία του Ναυαρίνου. Αργότερα επεβλήθη από το εξωτερικό μνημόνιο με τον "Ρώσο" Καποδίστρια και μετά με τους Δανούς Γλύξμπουργκ.

Η Σαρακοστή της ληστείας, συγνώμη της νηστείας, θα κρατήσει μέχρι το 2012, όπως είπε ο Αντωνάκης. Το πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή όχι όλο, αλλά μόνο το 25% θα διανεμηθεί ως "κοινωνικό μέρισμα", σε ένστολους, ανασφάλιστους και άστεγους. Μάλιστα. Τι σχέση όμως έχουν οι ένστολοι με τους ανασφάλιστους και τους άστεγους; Είναι οι πιο άδικα ληστευμένοι; Οι απολυμένοι που δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας γιατί ήταν με μπλοκάκι; Οι... Ας μην ασχοληθούμε με τους χαμένους όμως, αλλά, όπως αρμόζει στη φάρα μας, ας ασχοληθούμε με τους νικητές.

Οι ένστολοι, ειδικά οι αστυνομικοί, ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, για τον ίδιο λόγο που είναι ένστολοι. Θα πάρουν λοιπόν το 500ρικο και θα ξαναψηφίσουν τους φιλοναζιστές βρίζοντας γενικά κι αόριστα, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι άστεγοι, εντάξει ως εξαθλιωμένοι εξαγοράζονται εύκολα. Τα 500 € είναι καλή τιμή.

Οι ανασφάλιστοι όμως που σιχαίνονται τον Άδωνη Γεωργιάδη;

Μάλλον πρέπει οι ιθύνοντες νόες του Στούρνη να το ξανασκεφτούν. Το φάντασμα του πλεονάσματος πρέπει να δοθεί μόνο στους άστεγους. Κι αν είναι λίγοι, έχουμε λίγο καιρό να πάρουμε και από άλλους τα σπίτια. Θα νικήσουμε.

Ρεπορτάζ στη νύχτα της Συγγρού:
-Πόσο πάει;
-Για πίπα 50. Για να μου τον χώσεις 100, για να σου τον χώσω 150 και για να σε ψηφίσω 500.