11/3/14

Καλή ΣΥΡΙΖΑκοστή

Μέχρι το Πάσχα κάποιοι θα περάσουν άσχημα και την ψηφοθηρική νηστεία και τη βδομάδα των παθών και δεν προβλέπεται να αναστηθούν.

Τη Δευτέρα του Πάσχα το Ποτάμι θα δηλώσει ότι γυρίζει πίσω.

Θυμίζουμε τη χρυσή δεκαετία του '80 με τα ΠΑΣΟΚικά λαϊκά άσματα. "Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά το διέψευδε πάραυτα επιμένοντας στην εκτροπή του Αχελώου η οποία δεν έγινε ποτέ. Δικαίως λοιπόν "Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω" τραγουδούσε ο Μαργαρίτης σε στίχους του πρώην πανσπουδαστικάριου Λ. Χαψιάδη.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω / και δεν πρόκειται σε σένα να γυρίσω.

Μια παλιά και ξεγραμμένη ιστορία / δεν μπορεί να μου αλλάξει την πορεία.

Κι αν γινόταν μονομιάς να σε ξεχνούσα, / στη ζωή μου τίποτα άλλο πιο πολύ δε θα ζητούσα.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω / και την πόρτα σου ποτέ δεν θα χτυπήσω.
Πιο καλά να συναντήσω κάτι άλλο / και ας πέσω σε ένα λάθος πιο μεγάλο.

Κι αν γινόταν μονομιάς να σε ξεχνούσα, / στη ζωή μου τίποτα άλλο πιο πολύ δε θα ζητούσα.

άλλο πολιτικό τραγούδι πάντα επίκαιρο που λέει ο Μαργαρίτης γράφει ιστορία "Στο κελί 33". (Πήρα τον κακό το δρόμο και την εύκολη ζωή...)

Το ποτάμι όμως επέμεινε να μη γυρίζει πίσω αυτή τη φορά με την Άντζυ Σαμίου.

Εμείς νομίζουμε ότι η κυβέρνηση Αντωνάκη-Βαγγέλα όντως διαπραγματεύεται με τους τροϊκανούς. Διαφωνούν σε πολλά. Π.χ. ο Αντωνάκης Βαγγέλας πιστεύει ότι με την απαγόρευση απεργιών θα πέσει η κυβέρνηση κάτι ολέθριο για την εξυπηρέτηση τοκογλύφων και μεγαλοεπιχειρηματιών που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα και είναι και Έλληνες. Οι τροϊκανοί λένε ότι δεν θα πέσει η κυβέρνηση γιατί ο Έλληνας έχει προ πολλού τραβήξει ροζ γραμμή και τα κάνει όλα. Δυστυχώς συμφωνούμε.

Πάντως με τα μνημόνια η Ελλάδα προχωρά σταθερά προς τον κομμουνισμό. Καταστήματα θα μπορεί ν' ανοίγει μόνο το βαθύ κράτος, οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το Μπόινγκ 777 της Μαλαισιανής Αεροπορίας σίγουρα απογειώθηκε. Πολλοί απορούν πού χάθηκε, αφού είναι θεωρείται αδύνατον να έπεσε στη μαύρη τρύπα της ελληνικής οικονομίας. Αλλά δεν εξηγείται αλλιώς η εξαφάνιση.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός και το τρίγωνο των Βερμούδων αρνούνται με ανακοινώσεις τους οποιαδήποτε σχέση τους με την εξαφάνιση του μαλαισιανού αεροσκάφους.

Παντελής Καψής: (στου Χατζηνικολάου) "Η Τρόικα ποτέ δεν παρεμβαίνει σε εφημερίδες".

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε χιούμορ. Απόδειξη οι γιοι του. Το ίδιο και ο Γιάννης Καψής με τους δυο γιους δημοσιογράφους. Με τέτοιους γιους δεν χάνεται το χαμόγελο από τα χείλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: