4/2/14

Λαϊσεισμός

Με εντολή Σαμαρά έχουμε τζακ-ποτ στους σεισμούς με 7 Ρίχτερ για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Όσοι σεισμόπληκτοι κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους θα πληρώσουν χαράτσι ακινήτου ανάλογα με τον κυβισμό των οχημάτων τους.

Μιας και βρεθήκαμε, υπουργικό συμβούλιο στο Ληξούρι μέσα σε αντισεισμικό λεωφορείο.

Ήδη κρίθηκαν 600 κτήρια κατεδαφιστέα στην Κεφαλονιά. Είδε ο Εγκέλαδος να τσακώνονται εφορία και τράπεζες κι όρμηξε κι αυτός να αρπάξει κάνα ακίνητο.

Ο Σόιμπλε ενέκρινε δάνειο βοήθεια για την Κεφαλονιά με σκληρό μνημόνιο: όλοι οι Γερμανοί αξιωματούχοι θα κάνουν για δέκα χρόνια δωρεάν διακοπές στο νησί.

Έκτακτη σεισμολογική εισφορά καλούνται να πληρώσουν μέχρι την Παρασκευή οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Σε περίπτωση καθυστέρησης θα μπαίνει τόκος 25% την ημέρα. Για καθυστέρηση πάνω από μία βδομάδα η ποινή θα είναι ξυλοδαρμός, για δύο εβδομάδες κάψιμο αυτοκινήτου, σπάσιμο μαγαζιού κ.τ.λ. Για πάνω από ένα μήνα καθυστέρηση στην καταβολή της έκτακτης εισφοράς προβλέπεται μαχαίρωμα, κόψιμο δακτύλου χειρός, αποκεφαλισμός αλόγου κ.τ.λ. Η σεισμολογική αυτή εισφορά είναι έκτακτη διαβεβαιώνει ο Θεοχάρης στην τσέπη μας, δεν θα διαρκέσει δηλαδή παραπάνω από 15 χρόνια.

Ο κυβερνητικός μηχανισμός είναι σπίρτο. Μόλις μια βδομάδα μετά τον πρώτο καταστροφικό σεισμό και μια μέρα μετά τον δεύτερο, η Κεφαλονιά κηρύχθηκε σεισμόπληκτη περιοχή.

Με εντολή Σαμαρά το πρωθυπουργικό αεροπλάνο θα πηγαίνει σε περιοχές πριν και όχι μετά την εκδήλωση της σεισμικής δραστηριότητας, διότι, όπως τονίζει, η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία. Το πρωθυπουργικό αεροπλάνο θα βρεθεί αύριο στην Καλαμάτα, μετά Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα και άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Πρόταση Θεοχάρη στην τσέπη μας: «Επειδή είναι ακριβή η βοήθεια στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά και θα απαιτείται κάθε τόσο, προτείνω να μεταφερθούν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής σε γειτονικά νησιά για δέκα χρόνια, μέχρι δηλαδή να πραγματοποιηθεί και η μεγάλη δόνηση 7 Ρίχτερ που προβλέπουν οι σεισμολόγοι.»

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, αν συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο –και αποτελεσματικότητα- η κυβερνητική φροντίδα για τους σεισμόπληκτους προβλέπεται στη μονοεδρική Κεφαλονιά να εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ δύο βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: