19/1/14

Μαζί σου Αντρίκο για μια Ελλάδα ΜηΚ.Ο.

(Ή «Μαζί σου Αντρίκο με Γιώργο και με Νίκο»)
Νεώτερη ιστορία της Ελλάδας είναι ένα βιβλίο όπου σε κάθε της κεφάλαιο μπορείς να βρεις το επώνυμο «Παπανδρέου». (Και το επάγγελμα «Παπατζής»)

Ως γνωστόν εθνικές εκλογές στην Ελλάδα είναι μία διαδικασία όπου ό,τι και να ψηφίσεις θα κυβερνά το ΠΑΣΟΚ.

Χρέος της Ελλάδας είναι κάτι που μοιάζει με λάκκο: όσο του αφαιρείς τόσο μεγαλώνει.

Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα. Για να έρθουν οι ξένοι επενδυτές πρέπει να φύγουν οι ντόπιοι εργαζόμενοι.

«Ήχος και Φως» ήταν κάποτε το τουριστικό σουξέ του ΕΟΤ δίπλα στον Ζορμπά και τα παιδιά του Πειραιά. Ήχος είναι αυτό που μας κουφαίνει και φως αυτό που μας τυφλώνει.

Ο Σαββόπουλος φωνάζει από το Βρώμικο Ψωμί, «Δεν έχω ήχο / δεν έχω ήχο / δεν έχω υλικό / δεν έχω ήχο».

Το κακό με το φως είναι ότι βρίσκεται πάντα στην άλλη άκρη του τούνελ και όχι στη δική μας.

Δε φτάνει που μια ζωή πληρώνουμε όλα τα χρέη της, θα πληρώνουμε μέχρι τον Ιούλιο και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Χρυσή Αυγή τώρα δικαιώνεται. Η 21η Απριλίου φέτος είναι αργία. Πέφτει Δευτέρα του Πάσχα. Στους Γιώργηδες πέφτει παραμονή της γιορτής τους. Στους άνεργους πέφτει βαριά.

Το δάνειο είναι δυσβάσταχτο, επαχθές, δεν το γουστάρουμε είναι απεχθές και το έχουμε από χθες.

Ο Αντωνάκης ομολογεί ότι, «Εκείνος που θα επιδιώξει να γίνουν το 2015» -με αφορμή την Προεδρική εκλογή- «θα έχει και την πολιτική ευθύνη». Άρα το 2015 ο Αντωνάκης θα υπερψηφίσει αυτόν που θα έχει προτείνει η κυβερνητική πλειοψηφία της Αριστεράς.

Για όσους πιθανώς ενδιαφέρονται, στους καιρούς εκείνους που θα κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αλ Σάλεχ, σύμφωνα με υπόσχεσή της, θα βρίσκεται στο Παρίσι. Γιατί μας το είπε δεν ξέρω. Άλλοι θα βρίσκονται στην Ελβετία, παράλλοι στον Κορυδαλλό, αλλά δεν το έκαναν και θέμα.

Εντάξει, σήμερα δεν θα ξεχάσω να σου πω, παιδί μου, κάτι για τη θεωρία της σχετικότητας. Πρόσεξε. Το καλοκαίρι  με 17 βαθμούς Κελσίου σχεδόν κρυώνουμε, ενώ το χειμώνα με την ίδια θερμοκρασία σχεδόν σκάμε από τη ζέστη. Το 2009 με 350 € μισθό ήμαστε πάμπτωχοι, τώρα με τον ίδιο μισθό είμαστε πάμπλουτοι.

Ο Αντωνά;κης είναι πολύ νευριασμένος με τις δημοσκοπήσεις. Ανήμερα της ονομαστικής εορτής του είπε σε βουλευτές του να μπαίνουν σε καφενεία και θα ρίχνουν χειροβομβίδες. Ο Χριστόδουλος Ξηρός διαχώρισε τη θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: