5/1/14

Με το σταυρό στο μπάτο

Ο εορτασμός των Θεοφανείων είναι συμβολικός και μας θυμίζει τις μέρες που περνάμε: επιτυχία είναι να φτάσεις στον πάτο.

Ο Βενιζέλος είναι σίγουρος ότι θ απιάσει το σταυρό. Βρίσκεται εδώ και καιρό στον πάτο κι έχει και υποβρύχια.

Δεν είναι τυχαίο που σύμφωνα με τις γραφές τα Θεοφάνεια είναι η τελευταία φορά που εμφανίστηκε ο Θεός στη Γη. Μας έριξε μαύρη πέτρα πίσω του. Την ώρα που ξεκινήσαμε να τον δοξάζουμε. Δηλαδή μας βρήκε στο «Δόξα Πατρί». Αργότερα οι μίζες θα πήγαιναν στο δόξα πατρίς.

Οι Γερμανοί έλεγαν μια καλή κουβέντα για μας, έτσι οι τοκογλύφοι μας δάνειζαν για ν’ αγοράζουμε οπλικά συστήματα από τη Γερμανία. Για να βγάλουμε την υποχρέωση πρέπει τώρα εμείς να δανείσουμε τη Γερμανία για να τα πάρει πίσω τα οπλικά της συστήματα. Δεν τα χρειαζόμαστε. Οι Τούρκοι καταφέρνουν να νικιούνται μόνοι τους.

Ο Γεωργιάδης για να εμφανιστεί στο κανάλι μας πρέπει να πληρώσει εισιτήριο
35 € επί 10, χρήματα που θα διατίθενται για το καλό της ψυχικής υγείας όσων κάνουν το λάθος να τον παρακολουθήσουν

Δύο φορές στη ζωή μου νοσηλεύτηκα σε δημόσιο νοσοκομείο. Την πρώτη επειδή έσπασα το πόδι μου και τη δεύτερη επειδή έσπασε το στέρνο μου επειδή φόραγα ζώνη ασφαλείας σε τρακάρισμα. Μήπως χρωστάω αναδρομικά 50 € τοκισμένα;

Τις ημέρες που η αιθαλομίχλη κάνει πάρτι πάνω από την πόλη πληρώνουμε το ρεύμα με 70% έκπτωση. Συμπέρασμα. Κάθε μέρα καίμε ό,τι βρούμε όλοι για να έρθει η έκπτωση. Όσοι δεν έχουν μαγκάλι, τζάκι ή ξυλόσομπα να καίνε ακόμα και πλαστικά και παλιόπανα ακόμα και μέσα σε ντενεκέδες στις ταράτσες. Η αιθαλομίχλη είναι ο μόνος σύμμαχος της τσέπης μας.

Να θεωρήσω τυχαίο που και επί κυβερνήσεων ΝΔ το ΠΑΣΟΚ ψήφιζε υπέρ των στρατιωτικών δαπανών στον προϋπολογισμό;

Παλιά ήμαστε όλοι στην πρίζα. Μας κόψανε το ρεύμα και στηθήκαμε όλοι στη μίζα.

Ο Μικρός MinKollas αναρρωτιέται: «Γιατί, μπαμπά, παραδίδεις τις πινακίδες του αυτοκινήτου στην εφορία, ενώ στις είχε δώσει το υπουργείο Μεταφορών-Συγκοινωνιών; Αν το υπουργείο αυτό στις ζητήσει πίσω τι θα του πεις; “Τράβα βρες τις στην εφορία”; Θα γίνει φασαρία.»

Μακάρι τα Φώτα να ήταν κινητή εορτή και να μας φωτίζει ο Θεός τη μέρα που ψηφίζουμε. Δυστυχώς αντί γι’ αυτό άφησαν τα Φώτα στη ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: