2/1/14

Το 2014 μάς μπήκε από πίσω

Ο Μητσοτάκης ο Γ΄ πρόσθεσε τις 365 ημέρες του 2013 στις απολύσεις. Οι ημέρες του 2014 είναι, είπε, σε κινητικότητα.

Νεομετανάστης Έλληνας στη Γερμανία έμαθε για το φόρο ακίνητης περιουσίας: «Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με χρεώνει». Συμφώνησε μαζί του και Λιάπης.

Ο μεσιέ Αβραμό είπε κάτι που εκφράζει όλους τους κυβερνητικούς: «Με το 2013 πέρασαν τα δύσκολα για μας». Πράγματι μέσα στο 2014 θ’ απαλλαγούν από τους υπουργικούς μπελάδες και πάνω από τους μισούς βουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν θα επανεκλεγούν.

Ποιος θα φανταζόταν ότι με αυτή την κυβέρνηση το τζάκι θα γινόταν η θέρμανση του φτωχού;

Εγώ έχω κεντρική θέρμανση με υγραέριο σούπερ-μάρκετ: βράζω νερό σε μπρίκι με γκαζάκι και περιχύνω τα σώματα καλοριφέρ.

Οι τράπεζες ανέλαβαν το ΕΣΠΑ. Γιατί δεν αναλαμβάνουν και την καταπολέμηση της ανεργίας;

Ουρές στις εφορίες. Σύντομα Θεοχάρης και Στουρνάρας (Εκείνος κι ο Άλλος) θα δώσουν τηλεοπτική παράσταση για την κατάθεση πινακίδων.

Ο Θεοχάρης το 2013 απέδειξε πόσο έξυπνος είναι: για να κάνεις άρση ακινησίας του αυτοκινήτου σου, να πάρεις δηλαδή πίσω τις πινακίδες πρέπει προηγουμένως να το έχεις ασφαλίσει. Η ασφάλεια του αυτοκινήτου όμως δε μπορεί να γίνει αν αυτό δεν ε΄χει πινακίδες. Ο Θεοχάρης απέδειξε πόσο έξυπνος είναι: λίγο ως καθόλου.

Το 2013 ήταν πετυχημένη χρονιά για την κυβέρνηση. Είναι τόσο άσχετοι με διοίκηση ή διακυβέρνηση που μπορούσαν να πάνε πολύ χειρότερα. Κατάφεραν όμως να πάνε απλώς χειρότερα από οποιαδήποτε άλλη μεταπολεμική κυβέρνηση.

Το 2014 θα βγούμε στις αγορές, λέει ο Στουρνάρας ο Σαμαράς. Συμφωνούμε, μόνο που θα είμαστε πίσω ούτε μπροστά από τον πάγκο, αλλά πάνω στον πάγκο.

Ευτυχές το 1944

Δεν υπάρχουν σχόλια: