11/12/13

ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (OLA)

Από ίδια ραδιοφωνική ημέρα του 2009

Τετάρτη ημέρα της εβδομάδος. διάγουμε την 11η ημέρα μηνός Δεκεμβρίου, μας μπήκε απ-αισίως ως η τριακοσιοστή τεσσαρακοστή πέμπτη ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, υπολείπονται 20 ημέρες παρά κάτι ώρες μέχρι το 2014, έχουμε 14 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.

Δεν ξέρω αν σε βοηθάει η ιστορία, αλλά σαν σήμερα το 1843 θα γεννηθεί ο Ρόμπερτ Κοχ, Γερμανός μικροβιολόγος, που ανακάλυψε το βάκιλο της φυματίωσης και της χολέρας. Πάνω απ’ όλα υγεία. Ή λεφτά για να έχουμε την υγειά μας.

Σήμερα θα γινόταν 91 ετών ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Σερ Μπιθί. Γεννήθηκε 11 Δεκεμβρίου του 1922 στο Περιστέρι, πέθανε το 2005.

Απόψε θα έκλεινε τα 63 της η Χριστίνα Ωνάση, γεννήθηκε την 11η Δεκεμβρίου του 1950. Οι μισοί άρρενες Έλληνες ήθελαν να την παντρευτούν. Όχι βέβαια για τα λεφτά της, αλλά για τα λεφτά του πατέρα της.

Σαν σήμερα το 1866 μ.Χ μια ποδοσφαιρική ομάδα από το Γούλιτς, η Dial Square FC, δίνει τον πρώτο της αγώνα και συντρίβει με 6-0 την Eastern Wanderers. Την ξέρετε; Ναι. Αργότερα θα γίνει πασίγνωστη ως Άρσεναλ.

11η Δεκεμβρίου του 1946 δημιουργείται η UNICEF, η οργάνωση του ΟΗΕ για τα παιδιά, που βραβεύτηκε για την προσφορά της με το Νόμπελ Ειρήνης το 1965. Εντάξει, και ο Ομπάμα πήγε και πήρε το βραβείο Ειρήνης του, αφού πρώτα έστειλε άλλες 30.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν. Γιατί το πήρε; Επειδή το πήρε και ο Κίσινγκερ.

11η Δεκεμβρίου του 969 θα πεθάνει στα 57 του ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Νικηφόρος Φωκάς. Δολοφονήθηκε, άρα πήγε από φυσικά αίτια για Βυζαντινός.

Βρισκόμαστε στην 11η Δεκεμβρίου ανήμερα του 1997 και βλέπουμε να υπογράφεται στο Κιότο της Ιαπωνίας η Συνθήκη του ΟΗΕ για το κλίμα, που προβλέπει μείωση κατά μέσο όρο 5,2% της εκπομπής ρύπων για τις ανεπτυγμένες χώρες. Καλά πήγε η συνθήκη του Κυότο, δεν την υπέγραψαν μόνο οι χώρες που αποτελούν τους μεγαλύτερους ρυπαντές, όπως Αμερική, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία και βάλε. Την υπέγραψαν όμως όλες οι χώρες που ρυπαίνουν από λίγο έως ελάχιστα.

11η Δεκεμβρίου του 1792 αρχίζει στο Παρίσι η δίκη του βασιλιά Λουδοβίκου του 16ου, που τελικά θα καταλήξει στην γκιλοτίνα. Βάρβαρο πράμα να σου κόψουνε στη Γαλλία το πάνω κεφάλι. Στην Ελλάδα καταλήγουμε στην κρεμάλα. Η εκτέλεση στο Δημαρχείο ή την Εκκλησία.

Σαν σήμερα 11η Δεκεμβρίου του 1990 καθιερώνεται για πρώτη φορά στη Βουλή η ώρα του πρωθυπουργού. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απαντά στον Χαρίλαο Φλωράκη για τις γερμανικές αποζημιώσεις: «Σε δέκα χρόνια θα ζητάμε κινεζικές αποζημιώσεις για τα σεσουάρ δολοφόνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: