5/12/13

Φέτος καίμε και τρώμε το ξύλο της αρκούδας

Φέτος επιτέλους θα καεί το πελεκούδι.

Δεν θα έχει πρόβλημα θέρμανσης η Λέσβος, αφού χθες, για να μη βουλιάξει τούρκικο φορτηγό πλοίο έριξε στη θάλασσα ξυλεία αξίας 600.000 €. Ο Στουρνάρας σημειώνει ότι αυτό θα μειώσει τις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης και υπολόγισε χασούρα από ΦΠΑ ειδικό φόρο κατανάλωσης γύρω στις 50.000 100 τις οποίες οι κάτοικοι του νησιού είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Μέχρι πέρσι τα χριστουγεννιάτικα δένδρα που περίσσευαν τα άφηναν στις πλατείες. Από φέτος τα κάνουν καυσόξυλα και τα πουλάνε.

Ταμπέλα σε άλσος: «Κάψε-κάψε τι να κάψεις από μια καρυδιά καμένη».

Εστιάτορας: Κάψαμε και τις οδοντογλυφίδες.
Παπάς: Κάψαμε και το τίμιο ξύλο.
Σίμος Ρεντίκογλου: Κάψαμε το σενάριο του σαξές στόρι. (Και το σαξέ τσιφλίκι)
Μεσαίοι: Κάηκε η γούνα μας.
Συνεργείο: Κάψαμε φλάντζες και τσιμούχες.

Κάψτε και τα ξύλινα παγκάκια, δεν πειράζει που δε θα μπορούμε να κάτσουμε έτσι κι αλλιώς με τους φόρους μας κόψανε τον κώλο.

Κάψε με ν’ αλλάξω γδάρτη.
Ο Σίμος Ρεντίκογλου δήλωσε: «Για να εκμεταλλευτεί πολιτικά κι άλλους θανάτους από αναθυμιάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ χαρίζει μέσω της κυριακάτικης Αυγής μαγκάλια στις οικογένειες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας».

Αυτή η δήλωση έρχεται σε αντίθεση με την τρέχουσα επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης δηλαδή του Αντωνάκη που έκανε ξαφνικό θάνατο στο πετρέλαιο θέρμανσης του Μαξίμου και γέμισε το Μέγαρο μαγκάλια για να δείξει ότι δεν είναι επικίνδυνα. Πλήθος κόσμους επιδοκιμάζει την κίνηση τρέφοντας κρυφές ελπίδες ότι ο Αντωνάκης δεν έχει δίκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: