11/12/13

Κάνε σπίτι να δεις καλό

Σπίτια είχαν από την αρχή στόχο οι τροϊκανοί, σπίτια θα πάρουν. Και θα τους βοηθήσει η κυβέρνηση, γιατί βρίσκουν εκεί θετικό κυβερνητικό έργο.

Βάζουν φόρο για το σπίτι του άνεργου; Δεν έχει να πληρώσει και θα του το πάρουν; Τι θα το κάνουν;

Δεν ενδιαφέρει τους κυβερνώντες καμία από αυτές τις ερωτήσεις. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να παρουσιάσουν κάποια έσοδα. Με την απειλή δήμευσης τους σπιτιού τους θα πληρώσουν όσοι χρωστάνε στην εφορία και κρύβονται. Αυτοί που χρωστάνε ή ΘΑ χρωστάνε και δεν έχουν να πληρώσουν ας δανειστούν από φίλους ή συγγενείς.

«Το να θα χάσουν το σπίτι τους κάποιοι δεν μας ενδιαφέρει», λένε αυτοί που κάνουν πως κυβερνούν. Δεν είναι πολιτικοί, δεν χαράσσουν κυβερνητική πολιτική. Είναι απλοί δοσατζήδες. Λειτουργούν με τη δογματική αντίληψη του υπέρτατου καλού, χάριν του οποίου όλα επιτρέπονται.

Μετά τον φασισμό και τον κομμουνισμό του Στάλιν η Ιστορία θα γράψει εκεί που ξέρει και τον –στα ολοκληρωτικά καθεστώτα- νεοφιλελευθερισμό. Και τι σημασία έχουν αυτά; Αφού έτσι κι αλλιώς θα του πάρουν το σπίτι του άνεργου, αφού η τρόικα για κάποιο λόγο επιμένει στην άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας χωρίς κανένα περιορισμό.

Οι ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας δεν θα πληρώσουν πάλι τίποτα, γιατί τα ακίνητά τους τα έχουν στο όνομα υπεράκτιων εταιρειών. (Offshore) Μέχρι την 13η Οκτωβρίου, από τις 6.500 offshore ακινήτων έλεγχος έχει γίνει σε 34. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στουρνάρας επικαλέστηκε γι’ αυτό έλλειψη τεχνογνωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: