16/12/13

Φραπελιά - ΠΑΣΟΚελιά - ΠΑΣΟ-Κελιά

Πήγε ο κακομοίρης ο Βενιζέλος να φτιάξει μια πολιτική ελιά και του τη βγήκε ο Σημίτης με τις πολλές ελιές πρώτη μούρη. Ο Μπένι έπαθε ταραχή, μιλάμε, του έφυγε ο δάκος. Χαρακτήρισε τον Σημίτη ως δάκο που θέλει να χαλάσει τον καρπό της ελιάς του. Και όχι απλό δάκο, αλλά αρχηγό των δάκων, δηλαδή αρχιδάκο.

Πουλάω για οικογένεια εκτός λεκανοπεδίου το τζάκι μου για οικολογικούς λόγους μαζί με το υπόλοιπο σπίτι για οικονομικούς λόγους.

Κανένα δώρο δεν θα εξαγοράσει την αγάπη ενός ανθρώπου, όταν του έχεις στερήσει την αγάπη για τον εαυτό του.
John Steinbeck, 1902-1968, Αμερικανός συγγραφέας, Νόμπελ 1962

Ο Αμερικανός φιλόσοφος Ralph Waldo Emerson (1803-1884) είπε, «Το μεγαλύτερο δώρο είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου». Η Ελλάδα τον ξεπέρασε. Βρήκε ακόμα μεγαλύτερο δώρο στους δανειστές της: όχι ένα κομμάτι, αλλά ολόκληρο τον εαυτό της.

Οι δανειστές όμως δεν παραμυθιάζονται και ζητούν κι άλλα γιατί λαμβάνουν υπόψη τους τη ρήση του Ισπανού συγγραφέα Mateo Aleman; «Στο μεγάλο δώρο, μεγάλη προσοχή και στην ακραία ευγένεια, ακραία δυσπιστία».

Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να δώσεις σε κάποιον είναι η αποκλειστική προσοχή. Αυτό σκέφτηκε η τρόικα για την Ελλάδα και μέχρι το 2048 μας κάνει δώρα.

-Η ομορφιά της γυναίκας δεν είναι δώρο για τον άντρα. Είναι δωροδοκία.
-Η ομορφιά του χρέους είναι δωροδοκία στον δανειστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: