10/12/13

Ετοιμάζει η ΝΔ σκιώδη κυβέρνηση

Τι με νοιάζει εμένα αν ο Λαφαζάνης και όσοι τον ακολουθούν πιστεύει ότι εκτός ευρώ η Ελλάδα θα έχει πιο υγιή ανάπτυξη; Όταν μιλάω για οποιοδήποτε κόμμα εννοώ τις επίσημες θέσεις, αλλιώς πέφτουμε σε λαβύρινθους χωρίς λόγο. Στο ΠΑΣΟΚ κάποτε ήταν μέλη και στελέχη το μισό ΕΚΚΕ, τροτσκιστές, μαοϊκοί μέχρι και αντιεξουσιαστές. Είχε καμιά επίπτωση αυτό στη γραμμή του;


Όσο συνεχίζουν να «κατηγορούν» τον ΣΥΡΙΖΑ» ότι θα βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη και όσο συνεχίζεται η πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, τον πριμοδοτούν και θα το καταλάβουν στον απολογισμό της ήττας τους. Θα έχει βγει ο Τσίπρας λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές και θα έχει πει «Δημοψήφισμα για το Ευρώ». Μπροστά στο «Ο λαός θ’ αποφασίσει» δεν μπορεί να βγει κανείς.

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑς δεν είναι φερέγγυος γιατί εκεί μέσα υπάρχουν πολλές απόψεις και διατυπώνονται, ενώ στη ΝΔ δεν υπάρχουν ακροδεξιοί και καραμανλικοί και νεοφιλελεύθεροι της Ντόρας που ανοίγει ο στόμας τους και ό,τι βρέξει στα ΜΜΕ ας κατεβάσει. Ούτε στο ΠΑΣΟΚ πλακώνονται με δηλώσεις παπανδρεϊκοί, νεοφιλελεύθεροι βενιζελικοί και πονηροί που θέλουν να προσκολληθούν στον ΣΥΡΙΖΑ μπας κι επιβιώσουν πολιτικά  Δεν εμφανίζονται εκεί ούτε νεοσημιτικοί, ούτε ανεξάρτητοι της κίνησης των 58, κεντροαριστεροί, ούτε η Διαμαντοπούλου, ο Σκανδαλίδης και βάλε. Ευτυχώς, τουλάχιστον τα δύο κυβερνητικά κόμματα έχουν ενιαία γραμμή.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει να μας ενημερώσει τι κουτσουμποπίνει και δε μας δίνει -ρε παιδί μου- ο Κουκουετσούμπας. Μήπως πίνει κι αυτός ό,τι κι ο Αντωνάκης κι ο Βαγγέλας; Μας πέρασε από το μυαλό γιατί βρίζει και αυτός απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ μια μυστηριώδη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που –προς το παρόν τουλάχιστον- δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: