1/12/13

Το τέλος του κόσμου το εισπράττει η ΔΕΗ

«Δεν τα βρήκαμε με την Τρόικα», είπε ο φον Στουρν. Ποια δεν βρήκανε; «Τα λεφτά μας;» πέταξε ένα ερωτηματικό ο κυρ-Γιάννης από το διπλανό τραπέζι.

«Γιατί, ρε καπετάνιο δεν τα βρήκανε τα λεφτά μας;» ρώτησε ο σερβιτόρος. «Πού τα έχουμε κρυμμένα;»

«Δεν τα έχουμε εμείς», ανταπάντησε ο κυρ-Γιάννης, «…αυτοί τα έχουμε κρυμμένα τα λεφτά μας».

«Συμφωνούμε, κύριε Παναγ(ρ)ιώταρε», είπε το ραδιόφωνο. «Πράγματι ζούμε στην επαλήθευση μιας προφητείας, διότι όπως είπε ο Θεόδωρος Καραμανλής, “Ανήκομεν εις την Άγριαν Δύσιν”».

Ακούγοντάς το αυτό ο Σαμαράς, είδαμε στην τηλεόραση, τρελάθηκε να πετάξει αμέσως μια μεγάλη κουβέντα. Βιάστηκε όμως γι’ αυτό είπε την αλήθεια: «Επιταχύνω επί τα χείρω».

«Γιατί βγαίνει καλύτερος πρωθυπουργός ο Κανένας;» ρώτησε το κοινό ο σερβιτόρος. «Ποιος πρωθυπουργός πιστεύεις ότι νοιάζεται περισσότερο για σένα, κυρ-Γιάννη; Ο Κανένας; Ποιος πρωθυπουργός θα εξασφαλίσει το μέλλον σου; Ο Κανένας;»

Άλλαξα κανάλι και άνοιξα την τσάμπα εφημερίδα: «Εντοπίστηκε από εφημερίδα μπαρ των Εξαρχείων όπου ΔΕΝ τοποθετήθηκαν κάμερες και μικρόφωνα από την ΕΥΠ». Την ξανάκλεισα. Δεν αντέχω τις τσάμπα εφημερίδες που πωλούνται στα περίπτερα.

Στα αθλητικά τώρα, ο σχολιαστής μας ηρέμησε: «Στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής θα νικήσει το μπατσόσφαιρο, το κλωτσοπατινάζ ή το βρισίδι επί χόρτω». (Πες μου ένα μυστικό κι εγώ να μπάφος, πάσα γη μπάφος, ο μπάφος του Ινδού  κ.τ.λ.)

Τότε μπήκε στην αίθουσα ο Φιλόσοφος με το ζευγάρι κέρατα που δεν τα δέχεται κανείς ίσως επειδή –κατά τον Φιλόσοφο- δεν λείπουν από κανέναν. Με στεντόρεια φωνή Εθνικού Θεάτρου εποχής Ροντήρη μας ξάφνιασε και μας κούφανε. «Κάποια ελεγκτική θυγάτηρ τραπεζών ανέβασε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος κατά τρεις θέσεις. Πώς γίνεται να μας υποβαθμίζουν όταν έχουμε λεφτά στις τσέπες μας και να μας αναβαθμίζουν όταν έχουμε μείνει πανί με πανί;» Και απάντησε στον εαυτό του ο ίδιος αφοπλιστικά: «Δε μιλάνε για τη δική μας πιστοληπτική ικανότητα, ρε αδερφέ. Για της Ελλάδας μιλάνε. Τι ανακατεύεσαι εσύ; Δε σου πέφτει λόγος. Μόνο ψήφος και ράβδος».

Μας τίμησε η παρουσία του υπουργού Υπανάπτυξης κ. (καραφλού) Χατζηδάκη. Έφτασε στο καφενείο με την κουδούνα του τελάλη και τα παρακάτω ευχάριστα γι’ αυτόν λόγια: «Νικήσαμε την τρόικα στα ακίνητα. Προστατεύονται από πλειστηριασμούς οι πρώτες κατοικίες όσων ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ που σταύρωσαν τις κυβερνητικές εφεδρείες Ψαριανό, Οικονόμου και –κατά λάθος- Λυκούδη που ήταν επικεφαλής του ασταύρωτου ψηφοδελτίου επιτρατείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: