30/12/13

ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΚΑΖΑΜΙΑ 2009

Από 7/1/2009
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις του 2009 θα δείξουν πως ο ελληνικός λαός δε θέλει να χυθεί άπλετο φως στα σκάνδαλα, γιατί θα στενοχωρηθεί που πίσω από την πλάτη του χαρίστηκαν δικά του λεφτά σε λαμόγια. Όχι άπλετο φως λοιπόν, ο λαός θέλει κουκούλωμα, θέλει άπλυτο φως. Η κάθαρση να γίνει σύμφωνα με το πλύσιμο της πουτάνας. Νερό ανάμεσα στα σκέλια, για τη Μονή της Χάιδως, νερό στις μασχάλες για τη Ζίμενς, λίγο πλύσιμο στο στόμα για τα δομημένα ομόλογα.

Στις 10 Ιαουαρίου θα έχουμε ανασχηματισμό προ των πυλών του Μαξίμου, αλλά όχι σαματάδες, ούτε σαματατζήδες, ούτε ΜΑΤατζήδες, ούτε μπαχαλάκηδες. Θα έχουμε βέβαια κουκουλοφόρους, γιατί κάποιοι υπουργοί πάνε να οριστούν κρύβοντας το πρόσωπό τους, όπως όσοι οδηγούνται μέσω της κάμερας στον εισαγγελέα. Η λογική του ανασχηματισμού ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό μας. Και είναι η εξής: όποιος νυν υπουργός θέλει να μείνει στο υπουργείο του, θα παραμείνει. Όποιος θέλει να φύγει από την κυβέρνηση θα φύγει. Όποιος νυν υπουργός θέλει να μετακινηθεί σε άλλη κυβερνητική θέση, θα μετακινηθεί, αρκεί να μας πει πού, για να μην πονοκεφαλιάζει η μισή Ραφήνα. Όποιος βουλευτής θέλει να γίνει υπουργός ή υφυπουργός, οποιανού δηλαδή τα θέλει ο κώλος του, να μας πει ποια καρέκλα επιθυμεί να πατικώσει. Πάντως ο πρωθυπουργός μας δεν είναι σαν κάποιους παλιούς, που τρώγανε υπουργούς στην καθισιά τους. Πάλι στην καθισιά του βρίσκεται, αλλά τρώει άλλα. Το χρόνο μας.

Ο Σύλλογος Φίλων Καραμανλή, Λιάπη και Άννας Καραμανλή πραγματοποιούν μεγάλη συγκέντρωση στις 15 Ιανουαρίου έξω από την οικία Μητσοτάκη στο γκολφ της Γλυφάδας. Κάτω τα χέρια από τον Κώστα. Θυμίζουμε, ο επίτιμος (και επίτομος) από την ταράτσα του σπιτιού του παρακολουθούσε τους αγώνες γκολφ που έδινε για το καλό του Έθνους ο ιδρυτής της δυναστείας. Από τότε οι κάτοικοι μαθαίνοντας ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ξεκινούσε για το γκολφ, έκλειναν τα παντζούρια, γιατί από τη γρουσουζιά του επίτομου δεν είχε αφήσει τζάμι για τζάμι άσπαστο στη γειτονιά, εκτός φυσικά από τα μητσοτακέικα. Ο ιδρυτής είχε αναγκαστεί από ένα σημείο και μετά να παίζει γκολφ φορώντας κουκούλα για να μην τον αναγνωρίσουν. Ο Μητσοτάκης όμως το είχε προβλέψει κι έδινε τα πάντα. Από τότε γινόταν η μεγάλη καταστροφή ακόμα και στα παντζούρια. Όλοι οι καραμανλικοί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Πείτε όχι στη Ντόρα, ειδικά τώρα.

Την πρώτη Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον Άρεως και φυσικά μία ίδια μισή ώρα μετά στην Ομόνοια από τη γεροντοκόρη ΠΑΜΕ-ΦΥΓΑΜΕ. Κεντρική ιδέα της συγκέντρωσης: αισθανόμαστε πλούσιοι γιατί έχουμε στα χέρια μας υψηλά επιτόκια για τα χρέη μας. Θέλουμε να σώσουμε την οικονομία των τραπεζών μας και των μεγάλων επιχειρήσεων, γι’ αυτό αρνούμαστε αυξήσεις στις αποδοχές μας. Ως γνήσια τέκνα της οργής, απαιτούμε να μην φύγει η ακρίβεια από την αγορά. Και φτηνά να ήταν τα είδη βασικής ανάγκης τι θα κάναμε; Πάλι θα ξεχυνόμαστε στα μαγαζιά και τις λαϊκές αγορές για να τελειώσουμε το μισθό μας μια ώρα αρχύτερα.

Μέσα στο Μάρτιο θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και η Ένωση Δικαστικών γι’ αυξήσεις αποδοχών των μελών της. Θυμίζουμε, μέσα στο 2008 η Ένωση μας ενημέρωσε αγανακτισμένη ότι πολλά μέλη της αναγκάζονται να κάνουν δεύτερη δουλειά με πρώτη προτίμηση την απασχόληση σε εισπρακτικές εταιρείες. Πολλοί δικαστικοί μας ή δικαστικοί υπάλληλοι γίνονται και τραπεζοφουσκωτοί. Στην συγκέντρωση θα παρευρεθεί σύσσωμη και η Ένωση Τραπεζών. Ο εκπρόσωπός της θα ξεκαθαρίσει στην ομιλία του ότι οι τράπεζες δεν είναι φραγκοφονιάδες. Δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τις εισπράξεις δόσεων δανείων. Τα δάνεια του λαουτζίκου τα πούλησαν σε εισπρακτικές επιχειρήσεις που συστήνουν κυρίως δικηγόροι. Για το καλό της οικονομίας, αφού αυτός ο κλάδος βγήκε πρώτος σε εισπράξεις για το 2008.

Νέο σουξέ του 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: