19/11/13

Δεκάτη Eνάτη Nοεμβρίου για πάντα (ola)

Διάγουμε την 19η ημέρα μηνός Νοεμβρίου και ελεγχόμαστε από τους Τροϊκανούς. Δεν τους θέλαμε, τους είπαμε να περάσουνε από το λογιστήριο και οι άθλιοι το κάνανε. Καλά να πάθουμε.

Μας μπήκε απαισίως η τριακο/σιοστή εικοστή τρίτη ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, Τρίτη ημέρα της εβδομάδος κατά τας γραφάς, υπολείπονται 42 ημέρες παρά κάτι ώρες μέχρι το 2014, της κονόμας. Μη φοβάσαι, τι άλλο φοβάσαι μην πάθεις; Μην πέσουν έξω οι δημοσκοπήσεις ή τα καράβια σου;

Σαν σήμερα το 1805 θα γεννηθεί ο Γάλλος μηχανικός και διπλωμάτης Φερντινάν Ντε Λεσέπς του Λέσεπος. Αυτός διάνοιξε, μεταξύ άλλων, τα μάτια μας, το κανάλι του Σουέζ και τη διώρυγα της Κορίνθου.

Σήμερα θα γινόταν 96 ετών η Ίντιρα Γκάντι κόρη αλλά όχι συνεπώνυμη του Τζαβαρ-χαλάλ Νεχρού, πρώτου πρωθυπουργού της Ινδίας. Η Ίντιρα Γκάντι γεννήθηκε 19η Νοεμβρίου του 1917 και διετέλεσε πρωθυπουργός τις περιόδους 1966-1975 και 1980-1984. Δολοφονήθηκε το 1984.

Σήμερα κλείνει τα 69 η διεθνούς φήμης υψίφωνος από τη Λευκάδα Αγνή Μπάλτσα. Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1944. Όποια πάει να τη μιμηθεί τη λένε Αγνή Φάλτσα.

19η Νοεμβρίου του 1828 θα πεθάνει 31 μόνο ετών ο Αυστριακός συνθέτης Φραντς Σούμπερτ. Ήταν εξαιρετικά παραγωγικός σε όλη τη διάρκεια της σύντομης ζωής του. Συνέθεσε περισσότερα από εξακόσια Λήντερ (ρομαντικά τραγούδια) καθώς και πολλές συμφωνίες, σονάτες, έργα μουσικής δωματίου, θρησκευτικά έργα, μερικές όπερες και πολλά άλλα έργα. Ακούμε τη σερενάτα του για πιάνο.

19η Νοεμβρίου του 1924 αποτυγχάνει στρατιωτικό κίνημα των Λούφα και Ντερτιλή κατά της κυβέρνησης Μιχαλακοπούλου γωνία. Αιτία η λούφα, τα ντέρντια, τα ντόρτια και καημοί στενάζουν οι μπουγάδες.

Φίλες και φίλοι της γνήσιας λαϊκής ενημέρωσης, σαν σήμερα το 1958 εγκαινιάζεται ο χλοοτάπητας του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με φιλικό αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν τόσο φιλικοί, νικούν 1-0 με γκολ του Ηλία Υφαντή.

19η Νοεμβρίου του 1977 ο Αιγύπτιος πρόεδρος Ανουάρ Ελ Σαντάτ δικαιώνει το έργο του Κίσινγκερ κι επισκέπτεται το Ισραήλ. Είναι η πρώτη επίσκεψη Αιγύπτιου και γενικότερα άραβα ανώτατου αξιωματούχου στο εβραϊκό κράτος. Δεν άρεσε αυτό και τελικά κάποιοι συμπατριώτες του τον φάγανε λάχανο.

Για να παίρνουμε απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας ας θυμηθούμε ότι σαν σήμερα 19η Νοεμβρίου του 1979 αποφυλακίζεται ο ρόκερ Τσακ Μπέρι, μετά την έκτιση της ποινής του για φοροδιαφυγή. Άντε και στα δικά μας. -Μη γελάτε, ορέ σεις παραδόπιστοι-

Καλά λένε μερικοί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν πρόβαλε σωστά το “έργο” της. Γι’ αυτό καταποντίστηκε στις εκλογές. Αυτή τη στιγμή που όλα τα έργα της κυβέρνησης προβάλλονται ασύστολα η ΝΔ είναι πάλι δεύτερη κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

19η Νοεμβρίου του 1988 θα πεθάνει 38 ετών η Χριστίνα Ωνάση, κόρη και κληρονόμος του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Μιλούσε ελληνικά. Οι μισοί άφραγκοι Ωνάσηδες της εποχής ήθελαν να την παντρευτούν παρασυρμένοι από το όνειρο που πούλαγαν οι ελληνικές ταινίες. Η πλούσια παντρεύεται το φτωχό και ο πλούσιος τη φτωχιά, λες και υπήρχε τρόπος να συναντηθούν ποτέ και ν’ αγαπηθούσιν. Τότε δεν είχε πέραση η πολιτική. Δηλαδή βουλευτής γίνεται ο φτωχός και κονομάει. Για τις ελληνικές ταινίες λέμε, εντάξει; Μη μας παρεξηγάτε ότι μιλάμε για το σήμερα.

19η Νοεμβρίου του 1862 η Εθνική Συνέλευση, ας πούμε η Βουλή των εκλεκτών συμπατριωτών μας, αποφασίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την εκλογή νέου βασιλιά, μετά την έξωση του Όθωνα. Περίπου όπως σήμερα διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού της ΝΔ. Τότε όμως δεν είχαμε δημοσκοπήσεις.

Η οικονομία μια ζωή κάθε τόσο έχει ύφεση. Πότε έχει η οικονομία δίεση;

Ο Βενιζέλος για το ΠΑΣΟΚ θα είναι ό,τι και ο Σιουφλιάς για τη ΝΔ: αποδιοπομπαίος μάγος.

-Από πού την παίρνεις τη σύνταξη;
-Από πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: