30/11/13

Ικαριώτες: «Δε θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα Γεωργιάδη»

Ο Γεωργιάδης, δεύτερος σύζυγος της Ευγενίας (πρώην Καραγιαννίδου) Μανωλίδου και πρώην σύζυγος της Μαρίας Φρονιμίδου, ανέλαβε από τον προκάτοχό του (στο υπουργείο, όχι στη Μανωλίδου)  το καθήκον να κλείσει το νοσοκομείο του Αγίου Κηρύκου της Ικαρίας. Η ιστορία ξεκίνησε στα μουλωχτά ότι το νοσηλευτήριο απλώς θα συγχωνευόταν με εκείνο της Σάμου.

Ο Δήμαρχος του νησιού όμως, γιατρός ο ίδιος, πανεπιστημιακός μάλιστα που διετέλεσε και διευθυντής κλινικής στην Αθήνα τους εξήγησε ότι με τη συγχώνευση το νοσοκομείο της Ικαρίας θα στοιχίζει περισσότερα χρήματα που θα βγαίνουν από τον προϋπολογισμό.

Τότε ο Άδωνις χαρακτήρισε τον Δήμαρχο «Ιούδα Ικαριώτη» κι έστρεψε  το βλέμμα του στην αρχική ιδέα για κλείσιμο. «Δε θα το κλείσω», είπε ο στόμας του, αλλά όχι ο μυαλός των οστών του, «…απλώς θα διώξω το προσωπικό του οπότε το νοσοκομείο θα κλείσει μόνο του για να μην υποφέρει. Ή θα λειτουργεί μόνο στην τουριστική περίοδο, γιατί εσείς οι Ικαριώτες δεν πεθαίνετε με τίποτα, οπότε δεν το χρειάζεστε. Μόνο οι τουρίστες το έχουν ανάγκη. Θα ανοίγει λοιπόν 15 Ιουλίου και θα κλείνει στις 20 Αυγούστου».

Ο φερόμενος ως υψίφωνος υπουργός Υγείας μάλλον ξεχνά ότι το νησί αποκτά 12μηνη τουριστική περίοδο. Είναι πια δημοφιλής προορισμός ιατρικού τουρισμού, διότι το νοσοκομείο της Ικαρίας είναι το καλύτερο στον κόσμο. Σε κανένα άλλο της υφηλίου οι γιατροί δεν αναγκάζονται να θεωρούν τους 80ρηδες ασθενείς νέους .

Πολλά νοσοκομεία της επαρχίας, αλλά και των Αθηνών έκαναν αίτηση για διακομιδή τους στην Ικαρία.

Την Παρασκευή τα μέλη της αντιπροσωπείας των Ικαριωτών εργαζόμενων στο τοπικό νοσοκομείο κατέβηκαν από το γραφείο του Γεωργιάδη σαλταρισμένα: «Μας είπε ότι η μακροζωία που μας δέρνει τον αναγκάζει να θέσει όριο συνταξιοδότησής μας τα 80».

Τα υπόλοιπα γνωστά: Κλείνουν τα ψυχιατρεία επειδή ο Μπουμπούκος απαγόρευσε την τρέλα γιατί δε θέλει να τη μοιράζεται με κανένα. Οι Ικαριώτες δεν χρειάζονται ψυχιατρείο. Δεν θέλουν ν’ απομονώνουν τους ελάχιστους συμπατριώτες τους που νομίζουν ότι είναι πιο λογικοί.

Κάτω από πανό των ψυχιατρείων ακουγόταν: «Είμαστε πολλοί, είμαστε τρελοί / ποιος θα σταθεί εμπόδιο να μπούμε στη Βουλή». Οι Ικαριώτες δεν αισθάνονται καμία ανάγκη να μπουκάρουν στη Βουλή. Έχουν το θάρρος να περιμένουν να φτάσει αυτή στο νησί τους.

Τίτλος που απορρίψαμε: «Μάχη χαρακωμάτων ιατρών και υπογείου Υγείας».

Λεκτικό λάθος: «Το νοσοκομείο του Ρίο δεν βρίσκεται στην Πάτρα, αλλά στη Βραζιλία και φυσικά δεν είναι μόνο ένα. Η Πάτρα έχει το νοσοκομείο του Ρίου. Αλλιώς το καλοκαίρι η εθνική μας θα παίξει στο Ρίο Ντετζαντίριο».

Αποκάλυψη: Οι Ικαριώτες ζουν πολλά χρόνια επειδή δεν βαριούνται ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: