2/11/13

Δημοσιογραφία της (μαραμένης) φούτσας

Μία κακομοίρα στα ζωντανά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ-1 της Παρασκευής έλεγε με σθένος ότι μία σφαίρα πέρασε τον θώρακα και τραυμάτισε τον σπλήνα. (Ο οποίος βρίσκεται φυσικά στη κοιλιακή χώρα) Η ίδια μιλούσε για θραύσματα που (δήθεν) ψάχνουν οι χειρουργοί στο νοσοκομείο. Θραύσματα φυσικά έχουν οι οβίδες και όχι οι σφαίρες, με εξαίρεση κάποιες ειδικές κατασκευές. Αν όμως ίσχυε κάτι τέτοιο τότε αυτό θα ήταν είδηση πρώτου μεγέθους, αφού τέτοια φτιάχνουν  και χρησιμοποιούν διεθνείς φάρες δολοφόνων. Δεν θα ήταν είδηση τι «ψάχνουν» οι χειρουργοί ενός νοσοκομείου της Ελλάδας.

Πού πα’ μωρ’ Καραμήτρου;
Μέγκα, όσο μετέδιδαν τα ίδια και τα ίδια για το τρομοκρατικό χτύπημα το Ν. Ηράκλειο, η Καραμήτρου πέταξε στα κουφά –κάπου εκεί δίπλα το άκουσε και το έκλεψε χωρίς έλεγχο- για κάποιο αυτοκίνητο που πιθανώς παρακολουθούσε τη μοτοσικλέτα των εκτελεστών ως ομάδα υποστήριξης. Σε απάντηση σχετικής ερώτησης της Τρέμη αν υπάρχει μαρτυρία γι’ αυτό, η Καραμήτρου ομολόγησε ότι δεν έχει πληροφορίες αν όντως υπήρχε κάτι τέτοιο, αλλά το κατέβασε από την κεφάλα της γιατί συμβαίνει αυτό πάντα στα τρομοκρατικά χτυπήματα. Αφού δεν ξέρεις αν υπήρχε τέτοιο αυτοκίνητο τι μας το λες, κυρά μου; Και καλά τα νεύρα μας μέχρι εδώ.
Όμως υπάρχουν και χειρότερα με φόρο και στα κότερα. 
Η Τρέμη ακούγοντας την αβάσιμη παπαριά ζήλεψε, δεν κρατήθηκε και πέταξε κι αυτή τη δική της φήμη: «Θυμίζουμε ότι είναι ελεύθερος ο Μαζιώτης και βρέθηκε αποτύπωμά του σε καλοκαιρινή ληστεία τράπεζας». (Στα Μέθανα) Κορίτσια τι πίνετε; Να μας συστήσετε τον έμπορο. Φοβάμαι ότι άτομα σαν την Τρέμη ή που ζηλεύουν και θέλουν να γίνουν Τρέμη διδάσκουν σε δημοσιογραφικές σχολές. Και μην αρχίσει κανείς ηλίθιος τις συνωμοτικές υποθέσεις όπως, «Το είπε η Τρέμη γιατί αυτή ήταν η γραμμή του καναλιού από την ασφάλεια» και τέτοιες μπούρδες. Δεν έχουν τα κανάλια τόσο λεπτομερείς γραμμές. Μην αθωώνετε με τόσο αφελή τρόπο ανθρώπους ανάξιους να παίξουν το ρόλο τους. Βρείτε κάναν καλύτερο.

Σκεφτείτε πώς θα φαινόταν αν ένας σχολιαστής δελτίου ειδήσεων έλεγε: «Τα τυφλά χτυπήματα δεν είναι μέθοδος των αριστερών τρομοκρατών πλην ελαχίστων, μην πω και ύποπτων εξαιρέσεων. Τα τυφλά χτυπήματα ανήκουν σε παρακρατικούς που επιζητούν αποσταθεροποίηση, φόβο και εναγκαλισμό του λαού με την εξουσία. Τέτοια χτυπήματα ανήκουν στην άκρα δεξιά, λόγω ιδεολογικής τους τοποθέτησης, δηλαδή χτυπάω κάποιον όχι επειδή κάτι έκανε, αλλά επειδή κάτι είναι, κάτι πιστεύει, κάπου γεννήθηκε, κάποιο χρώμα δέρματος έχει κ.τ.λ. Όμως από την ίδια τη χρυσή Αυγή όπως και από την αστυνομία δεν βγήκε ανακοίνωση διάψευσης ότι αυτοί έκαναν το διπλό χτύπημα. Μην ξεχνάμε ότι αυτό το χτύπημα τους ευνοεί».

Για πιο λόγο μωρ' Καραμήτρου και συνάδελφοί της στην αρχή "μάθαμε" ότι το εννιάρι Ζάσταβα όπλο ήταν Καλάσνικοφ που πυροβολούσε κατά ριπάς; Γιατί μετά μάθαμε ότι τα όπλα ήταν δύο; Γιατί ο δεύτερος νεκρός κάθε τόσο ζωντάνευε; Γιατί δεν κρύβεστε πίσω από κάνα σάντουιτς, αφού αποδεικνύεται ότι πιο καλό είναι να μασάτε παρά να μιλάτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: